Nooit meer je wachtwoord vergeten

Door: ringo-van-dorst | 03 november 2011 15:56

Review

In vele opzichten lijken SplashID en 1Password op elkaar, maar er zijn ook duidelijke verschillen; we zullen deze kort uitlichten.

•Beide bieden de mogelijkheid wachtwoorden te genereren, maar SplashID biedt ondersteuning tot 30 tekens en 1Password tot 20 tekens. SplashID ondersteunt ook extra vreemde tekens die 1Password niet kent.

•SplashID heeft maar 1 wachtwoord ter bescherming en deze moet je altijd bij inloggen invoeren. Dit maakt het gebruiken van SplashID minder prettig dan 1Password, omdat deze met een snelle viercijferige code in ieder geval al beperkte toegang geeft.

•Wat verder opvalt is het grote verschil in de interfaces. SplashID heeft niet de stijlvolle Apple-uitstraling die 1Password wel heeft en ziet er daarmee helaas onverzorgder uit. Invulvelden zijn onzichtbaar, editknoppen staan niet in lijn met de velden die deze moeten bewerken, in sommige menu's verdwijnen er knoppen achter de login-velden, etcetera. Ook zijn er veel meer instellingen te veranderen in SplashID dan in 1Password, wat sommigen als prettig kunnen ervaren, maar mijns inziens eerder onduidelijkheid schept.

•Ook SplashID heeft een Mac-equivalent die ook op iPad en Windows werkt. SplashID werkt ook op andere mobiele platforms dan iOS en Android, waaronder Blackberry, PalmOS, WebOS en Windows Mobile. SplashID is daarmee beschikbaar voor een breder publiek. SplashID voor iPhone synchroniseert met de PC- of Macversie via WiFi, maar kent geen Dropboxsynchronisatie.

•SplashID geeft, indien gewenst, voorbeelden van logingegevens, accounts en creditcardgegevens om je op ideeën te brengen.

Kortom

Zowel 1Password als SplashID doen hun kunstje en doen dit naar behoren. In de afwerking en gebruiksgemak sprint 1Password echter voorbij SplashID en komt daarmee het gunstigst uit de vergelijking.

0 Reactie(s) op: Nooit meer je wachtwoord vergeten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.