Nooit meer vermoeide ogen met Desktop Dimmer

Door: dirk-schoofs | 28 oktober 2018 08:39

How To

De term ‘computerogen’ is geen officiële medische aandoening. Er is zelfs geen wetenschappelijk bewijs dat een computerscherm slecht zou zijn voor de ogen. Toch weet iedereen dat wanneer je te lang voor een beeldscherm zit, je vermoeide ogen en zelfs hoofdpijn kunt krijgen. Desktop Dimmer wil dit proberen te verhelpen.

Stap 1: De juiste versie

Uiteraard is het verstandig om regelmatig pauzes te nemen om je ogen te sparen, maar je kunt ook proberen om je scherm te dimmen. Desktop Dimmer vermindert de helderheid van interne en externe schermen, waardoor de stress op je ogen zou moeten afnemen. Het laat de kleurwarmte van het scherm ongewijzigd. Desktop Dimmer is een opensource-product dat zowel werkt op macOS, Windows en Linux. Het is gebouwd met een combinatie van javascript, html en css. Wij installeerden versie 4.0.4 voor Windows.

Bij de installatie geef je aan of je de software alleen voor jou of voor alle gebruikers op de computer wilt gebruiken.

Stap 2: Schuifregelaars

Het programma lijkt erg basic. Na de installatie ontdek je in het systeemvak een nieuw icoontje in de vorm van een zon met daarin een maan. Werk je met macOS dan vind je dezelfde knop bovenaan in de menubalk. Deze knop brengt je bij een schuifregelaar. Werk je met twee of drie beeldschermen, dan zul je evenveel schuifregelaars boven elkaar aantreffen, voor elk beeldscherm één. Het helderheidsniveau dat je per scherm instelt, zal Desktop Dimmer opslaan om deze instelling de volgende keer dat je opstart automatisch weer toe te passen.

Pas de helderheid van het scherm aan.

Stap 3: Twee opties

Via het tandwieltje kom je bij de instellingen van deze software. Je kunt slechts twee voorkeuren vastleggen: Desktop Dimmer automatisch laten opstarten bij het aanzetten van de pc en het programma automatisch naar updates laten zoeken.

Desktop Dimmer is geschreven met behulp van Electron, waardoor het gemakkelijk om te bouwen is voor verschillende besturingssystemen. Het nadeel hiervan is dat zo’n eenvoudige applicatie behoorlijk groot is (66 MB) voor wat het kan en dat het traag werkt op oudere systemen.

Desktop dimmer heeft slechts twee voorkeuren.

1 Reactie(s) op: Nooit meer vermoeide ogen met Desktop Dimmer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 oktober 2018 15:50 Homer
    Ik ga het proberen want mijn IIyama monitor heeft een bizar hoge laagste helderheid: had ik niet verwacht bij dit merk dat bekend staat om z’n hoge kwaliteit electronica, het was mogelijk net een te dure uitvoering. Het is een groot gemis de betere regeling.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.