Nooit meer zoeken naar kleingeld

Door: Robin Smit | 17 februari 2012 13:02

Apps & Software

APP-Parking is een nieuwe manier om te betalen bij de parkeermeter. Met behulp van de app is het mogelijk om digitaal te betalen voor het parkeren. Helaas mist er nog wel het een en ander in de app.

Om digitale betalingen te doen via APP-Parking is het eerst nodig een account aan te maken waar een bankrekening of creditcard aan wordt gekoppeld. Bij deze registratie is het echter niet helemaal duidelijk hoe de betalingsgegevens worden gebruikt. Na de registratie kan binnen de app worden ingecheckt binnen een bepaalde parkeerzone. Het handige is dat hierbij kan worden gekozen voor een vaste tijd of voor flexibel parkeren. Hierdoor is het niet meer nodig rekening te houden met de tijd waarop de parkeermeter afloopt. Door middel van het kenteken van de auto kan worden nagegaan of de auto is ingecheckt.

De parkeerzone moet handmatig worden ingevoerd bij het inchecken. Gezien de GPS functionaliteit van de app had meer informatie over de parkeerzones en automatische selectie erg handig geweest. Zo is het nu niet mogelijk om binnen de app af te lezen wat de parkeerkosten of eventuele parkeerlimieten zijn binnen de zone.

Kortom

APP-Parking is een app die het makkelijker moet maken om te betalen bij parkeermeters. Dit doet de app zeker, maar helaas missen zaken als informatie over parkeerzones