Nooit meer zonder computer

© CIDimport

Nooit meer zonder computer

Geplaatst: 1 november 2011 - 13:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Robin Smit

Zou het niet handig zijn als je overal en altijd kan inloggen op je computer en daardoor altijd toegang hebt tot al je bestanden en programma's? Wyse Pocketcloud zou dit op een gemakkelijke manier mogelijk maken voor alle iOS apparaten.

Simpel gezegd is Wyse Pocketcloud een app die het beeld van je computer streamt naar je iOS apparaat. Om dit te doen, moet op zowel de computer als het draadloze apparaat een app worden geïnstalleerd. Door middel van een Google account kan tussen deze apps een beveiligde verbinding worden opgezet.

Het opzetten van deze verbinding gaat werkelijk even simpel als het klinkt en zal voor mensen die vaker werken met een "remote desktop" echt worden gezien als een uitkomst. Het besturen van de computer gaat helaas een stuk minder simpel. Bij het gebruik over Wi-Fi duurde het soms al enkele seconden voordat wijzigingen daadwerkelijk zichtbaar waren, over 3G was dit helemaal dramatisch. Dit is erg jammer, aangezien de software wel veel mogelijkheden biedt, zoals het gemakkelijk zoeken van bestanden.

Kortom

Wyse Pocketcloud biedt je op een gemakkelijke manier de mogelijkheid om een verbinding op te zetten tussen een iOS apparaat en je computer. Door de lange laadtijden is het echter lastig om je computer op een goede manier op afstand te besturen. Als dit in komende updates verbeterd wordt, zal deze app echt een aanrader zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten