Norton Removal Tool 2010.0.5.18

Hebt u Norton Internet Security of andere producten van Symantec op uw computer staan en wilt u die deïnstalleren? Gebruik dan de Norton Removal Tool. Als u namelijk via de gebruikelijke weg in het configuratiescherm deze programma’s verwijdert, blijven er vaak nog resten achter in het register. Gelukkig wist u met dit hulpmiddel alsnog alle bestanden.

Het nadeel van antivirusproducten is dat ze zichzelf doorgaans diep in het register nestelen. Wanneer u ze via het Configuratiescherm bij het onderdeel Programma’s verwijdert, hebt u om die reden kans dat er restbestanden achterblijven op uw systeem. Zeker producten van Symantec hebben daar een handje van, maar gelukkig biedt de fabrikant zelf een oplossing aan middels de Norton Removal Tool. Hiermee verwijdert u probleemloos alle Norton-versies vanaf 2003. Ook de programma’s PcAnywhere en WinFax haalt u met deze tool netjes van de computer. U gebruikt het eventueel ook om mislukte of beschadigde installaties te wissen. Als u naar de juiste webpagina van Symantec surft, selecteert u het product dat u op de computer hebt staan. Het is belangrijk om vervolgens nauwkeurig de beschrijving te lezen. Sommige producten verwijdert u eerst via het Configuratiescherm, waarna u de overige resten met behulp van de Norton Removal Tool opruimt. In de meeste gevallen start u echter direct de verwijdertool. Indien u de antivirussoftware opnieuw wilt installeren, is het verstandig om eerst de registratiesleutel te achterhalen als u het originele hoesje van het programma niet meer in uw bezit hebt.

© PXimport

In dit scherm selecteert u de juiste versie.

U dubbelklikt simpelweg op het exe-bestand om het direct te starten. Er is verder geen installatie nodig. In het beginscherm ziet u welke producten er allemaal worden verwijderd. Zodra u op Volgende klikt en de licentievoorwaarden accepteert, begint vrijwel meteen de verwijderprocedure. U herstart de computer, wanneer het proces is voltooid. Er zijn ook Nederlandstalige beschrijvingen beschikbaar op de website van Symantec, maar die geven helaas alleen uitleg over oudere producten. Overigens bieden ook andere ontwikkelaars van antivirussoftware verwijdertools aan, zoals: AVG, G DATA, Avast, McAfee, Kaspersky, F-Secure en BitDefender.

© PXimport

Binnen enkele minuten is uw computer vrij van Norton-software.

© PXimport

Norton Removal Tool 2010.0.5.18

Freeware

Taal Engels

Medium 834 KB download

OS Windows 98/2000/XP/Vista/7

Maker Symantec Corporation

Oordeel 9/10

Pluspunten

Verwijdert alle bestanden van antivirussoftware vanaf 2003

Geen installatie nodig

Minpunten

Geen Nederlandstalige versie

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten