Notificaties van webmail met X-notifier

© PXimport

Notificaties van webmail met X-notifier

Geplaatst: 4 februari 2014 - 06:30

Aangepast: 16 november 2022 - 09:57

Martin Gijzemijter

Het gebruik van een maildienst als Gmail heeft grote voordelen, immers je kunt er altijd en overal bij. Maar het handige van mailsoftware is daarentegen juist dat je een melding krijgt als er nieuwe mail is. Wil je het beste van twee werelden? Gebruik dan X-notifier voor Firefox (en Chrome).

X-notifier downloaden

X-notifier is een gratis extensie voor Firefox (en Chrome) waarmee je meldingen kunt krijgen van je browser, wanneer je nieuwe mail hebt in, bijvoorbeeld, Gmail, Outlook.com, Yahoo Mail enzovoort. Het grote voordeel hiervan is dat je de betreffende maildienst niet eens open hoeft hebben. Om X-notifier voor Firefox te gebruiken, download je deze van de extensie-pagina van Mozilla. Klik op Toevoegen aan Firefox en vervolgens op Nu installeren. Daarna word je gevraagd om de browser te herstarten. Doe dit, want anders werkt het niet.

 

© PXimport

Start na het installeren de browser opnieuw op, anders zal X-notifier niet werken.

X-notifier gebruiken

Je kunt X-notifier nu nog niet direct gebruiken, de dienst heeft namelijk geen idee welke maildiensten je gebruikt en wat je logingegevens daarvoor zijn. Om dit in te stellen klik je op de oranje knop Firefox linksboven en vervolgens op Add-ons en Opties bij X-notifier.

Vervolgens zie je een uitklapmenu waar je kunt kiezen uit verschillende maildiensten, zoals Gmail, Yahoo, Hotmail en ga zomaar door. Kies een dienst waarvoor je X-notifier wilt gebruiken en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Let op: dit is niet de veilige methode die je bij de meeste web-applicaties vindt om bijvoorbeeld bij Facebook in te loggen. Je geeft daadwerkelijk je gebruikersnaam en wachtwoord in. Hoewel het hier gaat om een bekende plug-in en het niet te verwachten is dat die gegevens misbruikt worden, is het wel zaak om dat hier even te melden.

Vervolgens geef je aan hoe je wilt dat X-notifier werkt voor dat account, bijvoorbeeld hoe vaak er gecontroleerd moet worden, of de dienst automatisch mag inloggen, enzovoort. Heb je dit eenmaal gedaan, dan krijg je vanzelf een melding wanneer er een nieuw mailtje binnen is gekomen op de maildienst van je keuze.

 

© PXimport

Je dient wel je gebruikersnaam en wachtwoord uit handen te geven, denk goed na of je dit wilt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten