Notitieblaadjes op het bureaublad met Sticky Notes

Door: Ronald Smit | 07 juli 2020 15:46

Een Sticky Note plakblaadje op het Windows 10 bureaublad
Apps & Software

Iedereen kent wel die Post It zelfklevende notitieblaadjes. Deze zijn vooral handig om te voorkomen dat je dingen vergeet, bijvoorbeeld als je aan het werk bent. Maar voordat je het weet hangt je hele pc-scherm vol met die blaadjes en verlies je al snel het overzicht. Veel makkelijker is het om digitale Post It's te gebruiken. Het tooltje Sticky Notes of Plaknotities is dan erg handig.

Om dingen te onthouden plakken velen nog altijd vol enthousiasme gele (of anders gekleurde) zelfklevende notitieblaadjes op bijvoorbeeld de rand van het scherm. Nog mooier - want extreem aandacht trekkend - zou zijn om de blaadjes op het scherm zelf te plakken. In de papieren versie is dat niet handig, want je kunt dan het achterliggende stuk scherm niet meer zien. Vandaar dat er in Windows 10 ook een virtuele versie van de plakblaadjes is te vinden. Klik in het menu Start op Sticky Notes (of Plaknotitiesals je de Nederlandse versie van Windows 10 gebruikt). Je ziet direct een maagdelijk leeg geel plakblaadje verschijnen. En een venster met daarin de vraag of je Inzichten wilt inschakelen. Om te voorkomen dat Microsoft nu ook al gaat meelezen met je notities adviseren we je hier om op Niet nu te klikken.

Microsoft ook mee laten lezen met notities hoeft wat ons betreft niet zo

Kleur

Je kan de kleur van het blaadje desgewenst aanpassen door op de knop met de drie puntjes rechtsboven in beeld te klikken. Ook zie je dan een instellingentandwieltje. Dit leidt naar de enige beschikbare optie: Inzichten aan- of uitzetten. Als het goed is staan die dus uit. Klik op het plusje linksboven een al dan niet ingevuld notitieblaadje en je voegt een nieuw exemplaar toe. Op deze manier kan je je hele bureaublad 'behangen' met plakblaadjes. Een klik op het prullenbakje verwijdert de notitie. Om snel gebruik te maken van de notitieblaadjes kan je de app een plekje op de 'Snelstart'-balk direct rechts van de knop Start geven. Klik daarvoor met de rechter muisknop Sticky Notes in het menu Start. En vervolgens in het geopende contextmenu onder Meer op Aan de taakbalk vastmaken. Zolang je het programma niet afsluit blijven de noties zichtbaar. Ook als je Windows hebt afgesloten en opnieuw start. De kans dat je een reminder mist is daarmee klein.

Je kunt al je memo's terugvinden in de lijst met notities door binnen de tool te klikken op de drie horizontale bolletjes. Je kunt notities ook synchroniseren op apparaten en apps, zoals OneNote Mobile, Microsoft Launcher voor Android, en Outlook voor Windows. Ga hiervoor weer naar het menu Lijst met notities en druk op het tandwieltje rechtsboven in het venster. Meld je vervolgens aan om je notities te synchroniseren met de cloud.

0 Reactie(s) op: Notitieblaadjes op het bureaublad met Sticky Notes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.