NPO, RTL en SBS bundelen krachten tegen Netflix

Door: Elmar Rekers | 15 november 2013 12:32

Nieuws

De NPO, RTL en SBS hebben vrijdag een gezamenlijk video-on-demand-platform aangekondigd. NLziet, zoals de dienst heet, zal begin 2014 gelanceerd worden en maakt net als Netflix gebruik van een abonnementsvorm. Hoeveel er voor NLziet betaald moet worden is vooralsnog onduidelijk.

Met NLziet bieden de omroepen straks één portal voor al hun tv-content. Hoewel Uitzending Gemist, RTL XL en Kijk afzonderlijke platformen blijven, zullen alle uitzendingen dus ook onder één applicatie terug te vinden zijn. Abonnees kunnen binnen NLziet tv-uitzendingen tot maximaal een jaar terug streamen.

Uitzendingen eerder naar NLziet

Het zal bij NLziet vooral om de Nederlandse programma's draaien. Of deze content wordt aangevuld met andere films en series, is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Wel zullen sommige programma's tot zeven dagen eerder te zien zijn bij NLziet. De NPO, RTL en SBS lijken met de dienst antwoord te geven op het in september in Nederland gelanceerde Netflix. Hier kunnen gebruikers voor 8 euro per maand onbeperkt films en tv-series streamen.

Hoewel vrijdag bekend werd dat er gewerkt wordt aan apps voor tablets, smartphone en tv's, zal NLziet in eerste instantie enkel via een pc toegankelijk zijn. Via de website NLzien.nl kan vanaf vrijdag een proefabonnement worden aangevraagd. Volgens de betrokken partijen zal de video-on-demand-dienst tijdelijk gratis zijn wanneer deze begin 2014 wordt gelanceerd.

1 Reactie(s) op: NPO, RTL en SBS bundelen krachten tegen Netflix

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 november 2013 13:50 Anoniem
  Een spannend initiatief! En knap om dat met je concurrenten te doen. Roept vele vragen op, onder andere of mensen inmiddels willen betalen voor online content. In 2009 riep ik op Frankwatching al de tv-revolutie uit maar eerlijk is eerlijk, de vernieuwing duurt allemaal veel en veel langer.
  Wat betekent dit eigenlijk voor partijen als UPC en Ziggo. Als deze dienst goed werkt voor de Smart-tv dan kun je dar misschien wel mee af. Dat moet aan die kant de relaties toch ook wel weer onder druk zetten.
  Volg het met grote belangstelling, al was het alleen maar omdat we met www.gemistgemist.nl al een 1-stop-terugkijk-shop hebben en we benieuwd zijn hoe dit verder gaat!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.