NPO, RTL en SBS bundelen krachten tegen Netflix

© PXimport

NPO, RTL en SBS bundelen krachten tegen Netflix

Geplaatst: 15 november 2013 - 10:32

Aangepast: 24 november 2022 - 10:29

Elmar Rekers

De NPO, RTL en SBS hebben vrijdag een gezamenlijk video-on-demand-platform aangekondigd. NLziet, zoals de dienst heet, zal begin 2014 gelanceerd worden en maakt net als Netflix gebruik van een abonnementsvorm. Hoeveel er voor NLziet betaald moet worden is vooralsnog onduidelijk.

Met NLziet bieden de omroepen straks één portal voor al hun tv-content. Hoewel Uitzending Gemist, RTL XL en Kijk afzonderlijke platformen blijven, zullen alle uitzendingen dus ook onder één applicatie terug te vinden zijn. Abonnees kunnen binnen NLziet tv-uitzendingen tot maximaal een jaar terug streamen.

Uitzendingen eerder naar NLziet

Het zal bij NLziet vooral om de Nederlandse programma's draaien. Of deze content wordt aangevuld met andere films en series, is op het moment van schrijven nog onduidelijk. Wel zullen sommige programma's tot zeven dagen eerder te zien zijn bij NLziet. De NPO, RTL en SBS lijken met de dienst antwoord te geven op het in september in Nederland gelanceerde Netflix. Hier kunnen gebruikers voor 8 euro per maand onbeperkt films en tv-series streamen.

Hoewel vrijdag bekend werd dat er gewerkt wordt aan apps voor tablets, smartphone en tv's, zal NLziet in eerste instantie enkel via een pc toegankelijk zijn. Via de website NLzien.nl kan vanaf vrijdag een proefabonnement worden aangevraagd. Volgens de betrokken partijen zal de video-on-demand-dienst tijdelijk gratis zijn wanneer deze begin 2014 wordt gelanceerd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten