© CIDimport

Nu zien, later lezen

Geplaatst: 6 mei 2012 - 13:32

Aangepast: 16 november 2022 - 10:18

Robin Smit

We hebben hier al meerder keren aandacht besteed, aan apps waarmee het mogelijk is om artikelen van een website op te slaan, zodat je ze later kunt bekijken. Voorbeelden hiervan zijn Spool en Readability. Een andere grote speler was tot voorheen de app Read it Later. Deze app is volledig op de schop gegaan en heeft naast een volledig nieuw uiterlijk ook een nieuwe naam gekregen: Pocket.

Pocket werkt net als de eerder genoemde apps, je installeert een extensie in de browser van je iPhone, iPad of computer waarmee je met een druk op de knop de pagina waar je op dat moment bent, kan opslaan. In dit geval is dat in je Pocket account. Artikelen die je opslaat met Pocket kan je later in de app bekijken in een bijzonder strakke en overzichtelijk layout. De artikelen worden mooi onder elkaar geplaatst in een lijst. Wanneer je een artikel aan klikt wordt dit, wanneer mogelijk, weergegeven in een kale layout waarbij alleen het artikel belangrijk is. Dit zorgt voor een zeer prettige leeservaring.

Kortom

Pocket is een app waarmee het mogelijk is artikelen van websites later te bekijken. de app onderscheidt zich van vergelijkbare apps door de bijzonder mooie en overzichtelijk interface. Ook het weergeven van artikelen werkt erg goed.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten