O&O FileDirect - Delen zonder parkeren

Door: Merijn Gelens | 02 november 2017 10:40

Review

Wie op afstand bestanden wil delen, kan gebruikmaken van cloudopslag zoals Dropbox of een online deeldienst als WeTransfer. Maar dan moet je de bestanden eerst in de cloud zetten. O&O FileDirect maakt dat overbodig. Je kunt eenvoudig via internet delen zonder gegevens bij derden te parkeren.

O&O FileDirect

Prijs
Gratis
Taal
Engels
Website
www.oo-software.com
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Zonder limiet
 • Eenvoudig
 • Overzichtelijk
 • Minpunten
 • Computer moet aan blijven staan
 • Downloadsnelheid is afhankelijk van jouw uploadsnelheid

Van vakantiefoto’s en video’s tot pdf’s met werkdocumenten … we sturen nogal wat bestanden de wereld rond. Dat kan tot een bepaalde omvang via e-mail. Ga je over die limiet heen, dan komen diensten als WeTransfer en Dropbox in beeld. Je uploadt de bestanden naar de clouddienst en deelt de link. Snel en eenvoudig, maar ook privacygevoelig. Daarnaast hebben zelfs clouddiensten een maximale bestandsgrootte. Bijvoorbeeld van 2 GB voor WeTransfer en 20 GB voor Dropbox. Wil je zelf volledige controle over je bestanden houden en geen limieten, dan biedt O&O FileDirect uitkomst.

Eenvoudig en snel bestanden delen

O&O FileDirect heeft twee tabbladen: één om bestanden te delen en één met een overzicht van bestanden die je deelt. Sleep je een bestand naar het tabblad Create link, dan verschijnt er een hyperlink. Je kunt die met behulp van een paar standaardknoppen delen naar je mail, Facebook, Twitter of Google Plus. Ook kun je de link naar je klembord kopiëren. Wie de link volgt, komt uit in een browservenster met een download-knop. De bestandsoverdracht wordt uitgevoerd op basis van het WebRTC-protocol.

Sleep je meerdere bestanden naar het deel-tabblad, dan maakt FileDirect er één zipbestand van. Je krijgt ook enkele geavanceerdere instellingen: je kunt aangeven hoeveel dagen je het bestand wilt delen, een maximum aantal downloads instellen en de download eventueel beveiligen met wachtwoord. Op het tweede tabblad, Shared files, kun je zien wat er allemaal vanaf de computer gedeeld wordt en hoe vaak het is gedownload. Je kunt hier ook eenvoudig de link opnieuw kopiëren of stoppen met delen.

Wie op de link klikt, kan via zijn browser het bestand vanaf jouw computer downloaden.

Altijd computer aan

Zelf controle over je bestanden houden lijkt handig, maar het heeft ook een keerzijde. Je computer moet aan staan om de informatie te kunnen delen. Daarnaast heb je geen invloed op wie het bestand downloadt. Krijgt iemand de link (en het eventuele wachtwoord) dan kan die persoon gewoon de bestanden downloaden. Wil je daar zelf de controle over krijgen, dan is het tijd om een (ftp-)server op te zetten.

Conclusie

O&O FileDirect is een eenvoudige toepassing waarmee je makkelijk bestanden kunt delen zonder die aan derden toe te vertrouwen. Je bent af van omvanglimieten en houdt goed overzicht.

2 Reactie(s) op: O&O FileDirect - Delen zonder parkeren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 november 2017 12:04 ardsur
  een vergelijkbare service wordt geboden door Firefox browser. Eenvoudig een tab openen met send.firefox.com. je meldt je file aan, krijgt een link. deze link kun je versturen naar diegene die de file moet ontvangen via email etc. door de link te openen kan de file binnen gehaald worden (dit gaat encrypted)en. daarna wordt de link ongeldig en kan niemand anders je file nog downloaden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 november 2017 15:43 sjoerddejong
  Met synctool.nl kan je zelfs monitoren wat er gebeurt met de link die je verstuurd. Wordt het bestand te vaak gedownload, dan kan je de link weer deactiveren!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.