© CIDimport

Oant moarn

Geplaatst: 19 april 2012 - 14:31

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Klinkt 'oant moarn' jou wel goed in de oren en kan jij geen genoeg krijgen van Piet Paulusma? Dan kan je nu met deze app altijd op de hoogte blijven van Piets weerberichten.

Weerman Piet Paulusma heeft natuurlijk bekendheid gecreëerd met zijn leuke en luchtige manier van presenteren. Dit hebben de makers terug proberen te brengen in deze app. Het design en de kleine toevoegingen wijzen hierop. Een voorbeeld hiervan zijn de opties soundboard en strip, onder het tabblad 'meer', welke een grappige toevoeging geven. Wil je weten of het weer is voor het terras of voor een BBQ? Kijk dan even bij 'seizoen' en je ziet een rapportcijfer tevoorschijn komen. Geeft Piet! een negen voor het BBQ-weer, dan kan je direct je vrienden uitnodigen via Twitter, Facebook of Hyves voor een gezellig maaltje.

Naast deze grappige features biedt de app natuurlijk de broodnodige informatie zoals het actuele weer, te zien op een landkaart. Hierbij kan je inzoomen op de verschillende provincies en de temperatuur voor iedere grote stad zien. Ook de weersverwachting voor de komende drie dagen per locatie is zichtbaar. Middels het tabblad 'radar' zie je de regenverwachting voor de komende uren.

Kortom

Naast de standaard functionaliteiten van een weerapp, weet Piet! nog een aantal grappige features in te voegen. De meesten zijn niet relevant, maar het seizoensweer is een leuke toevoeging. Piet! geeft elke dag een rapportcijfer voor het BBQ-, terras- en zeilweer. Al met al sluit de app volledig aan bij de presenteerstijl van Piet Paulusma.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten