Oceanhorn: Sfeervol avontuur voor jong en oud

Door: robin-smit | 21 november 2013 10:33

Review

Meeslepende avonturengames die je niet meer los laten, lijken soms een genre uit het verleden te zijn. Dat dit niet helemaal waar is bewijst de game Oceanhorn, een spannend avontuur dat jou de tijd laat vergeten.

Oceanhorn

Prijs: € 7,99

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Ontwikkelaar: FDG Entertainment

Categorie: Games

Grootte: 170MB

Versie: 1.2

Release datum: 14 november 2013

Download Oceanhorn in de App Store

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Leuk verhaal
  • Geweldige sfeer
  • Minpunten
  • Eentonig
  • Duur

Oceanhorn is een avonturengame die zich afspeelt in een rijke fantasiewereld waarin bijzondere wezens en kleurrijke aangezichten overvloedig aanwezig zijn. Je volgt het verhaal van een jonge avonturier die op zoek gaat naar zijn vader. Deze is spontaan verdwenen om jacht te maken op het gevreesde zeemonster Oceanhorn. Sinds zijn verdwijning heb je niks meer van jouw vader gehoord en het is nu aan jou om erachter te komen wat er met hem is gebeurd. Dit verhaal vormt de basis voor een spannend avontuur dat je uren vasthoudt.

In Oceanhorn speel je op verschillende eilanden die elk een eigen originele uitstraling hebben. Op deze eilanden is het de bedoeling om onder andere objecten te verzamelen en personen te zoeken. Wanneer je dit goed doet brengt dit je weer verder in jouw zoektocht naar Oceanhorn en jouw vader. Erg leuke aan de game is dat je tussendoor elke keer naar de andere eilanden kan terugvaren.

Kenmerkend aan Oceanhorn is dat de game prachtig en kleurrijk is vormgegeven. Gecombineerd met de interessante verhaallijn zorgt dit voor een heerlijke sfeer. Wel wordt dit soms tekort gedaan door een net iets te lineaire gameplay, die laat zien dat Oceanhorn ondanks de goed sfeer en de leuke verhaallijn een mobiele game blijft. Zonder deze variatie is Oceanhorn daardoor een game die eigenlijk net iets te duur is voor wat je krijgt.

Conclusie

Oceanhorn is een leuk een spannend avontuur dat je meesleept in een fantasierijke wereld. In de game ga je op zoek naar jouw vader die de jacht heeft geopend op een berucht zeemonster. Oceanhorn is een game die er prachtig uit ziet en een geweldige sfeer meegeeft. Helaas is de gameplay soms wat eentonig, waardoor Oceanhorn eigenlijk net iets te duur is voor wat je krijgt.

1 Reactie(s) op: Oceanhorn: Sfeervol avontuur voor jong en oud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 november 2013 17:48 Anoniem
    Het spel kan dan wel eentonig zijn, maar als in de trein je zo verdiept in het spel bent, omdat je hoe dan ook de volgende level wil bereiken of zoiets, dan zou je zomaar wel eens door de concentratie kunnen vergeten bij het juiste station uit te stappen. Tegenwoordig is dat eerder regel dan uitzondering onder de treinreizigers en in het openbaar vervoer.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.