OcenAudio 2.0.6 - Audio met iets méér

Door: Ignace de Groot | 23 oktober 2014 16:39

Apps & Software

Toegegeven, Audacity is wellicht de meest populaire audiobewerker, maar voor wie sporadisch enkele audiobestanden wil bewerken, voldoet OcenAudio ongetwijfeld ook. Je kunt er in elk geval audiobestanden mee verbeteren en tevens voorzien van nuttige of geinige effecten.

Score
70
  • Pluspunten
  • Equalizer en andere effecten met voorinstellingen
  • Ondersteunt veel audioformaten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Beperkte mogelijkheden

None

OcenAudio 2.0.6

Taal:

Engels

OS:

Windows XP/Vista/7/8; OS X; Linux

Website:

www.ocenaudio.com.br

Tijdens de installatie is het wel even uitkijken, om te voorkomen dat je met een Portugese interface zit opgescheept. Voor het overige laat de tool zich als een zonnetje installeren en wie ook maar een beetje thuis is in audiobewerkingstools vindt meteen de weg in de interface.

Weergave

Allereerst dien je één of meer audiobestanden in te laden, hetzij via een eenvoudige versleepbeweging, hetzij vanuit het menu. Maak je overigens niet teveel zorgen over het formaat of over de grootte van het audiobestand, want op dit vlak blijkt OcenAudio best wel flexibel. De opgehaalde muzieknummers verschijnen dan in een lijst en een dubbelklik volstaat om de bijhorende geluidsgolven te zien, al dan niet tegelijk met een spectrale weergave. Vanzelfsprekend laat een geselecteerd bestand of fragment zich ook beluisteren.

Geluidsgolven en spectrale weergave in één oogopslag.

Basisbewerkingen

Het wordt natuurlijk pas echt interessant zodra je de bewerkingsmogelijkheden van OcenAudio aanspreekt. Wil je bijvoorbeeld bepaalde stukken wegknippen, dan hoef je enkel één of meer al dan niet aansluitende fragmenten met de muis te selecteren en de Delete-toets in te drukken. Rechtstreeks audio opnemen is net zo goed mogelijk en met eenvoudig knip- en plakwerk heb je die opname zo op de gewenste plaats neergezet.

Effecten

OcenAudio zou geen audio-editor zijn zonder kant-en-klare effecten. Wij telden er een dertigtal, waaronder Silence, Reverse, Normalize, Fade (In/Out) enzovoort. Sommige effecten vergen slechts één muisklik, andere hebben iets meer te bieden en laten je de opties naar wens instellen. OcenAudio kan bovendien met VST-effecten overweg (via het Preferences-menu), zodat ook op die manier het effectenarsenaal kan worden uitgebreid. Het eindresultaat kun je vanuit OcenAudio opslaan in één van bijna veertig formaten.

Sommige effecten laten zich nauwgezet instellen.

0 Reactie(s) op: OcenAudio 2.0.6 - Audio met iets méér

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.