Office 2016 Preview - Slim kantoorpakket

Door: Maikel Dijkhuizen | 08 september 2015 09:02

Hands-on

Microsoft is momenteel druk bezig om Office 2016 klaar te stomen voor het grote publiek. Hoewel het kantoorpakket tegenwoordig voor diverse platformen beschikbaar is, blijft de Office-versie voor Windows het belangrijkste speerpunt van het Amerikaanse softwarebedrijf.

De vormgeving kent geen verrassingen, want die komt sterk overeen met het uiterlijk van Office 2013. Zoals je al sinds 2007 gewend bent, zijn alle functies beschikbaar vanuit het Lint. Fijn is dat de kleur van ieder Office-programma is verwerkt in het Lint, zodat je gemakkelijk onderscheid maakt tussen de applicaties. 15 tips en trucs voor Microsoft Word.

Online samenwerken

In de online versies van Word, Excel en PowerPoint is het al enige tijd mogelijk om gelijktijdig samen te werken aan een document. Nu is deze functie ook beschikbaar in de desktop-versie van Word. Tijdens het bewerken zie je realtime in het document waar andere deelnemers tekst typen. Vooralsnog lijkt het erop dat deze functie niet beschikbaar komt voor Excel en PowerPoint, al geeft Microsoft aan dat er nog iedere maand functies bijkomen. Ik hoop dat de verantwoordelijke softwareontwikkelaars het in de definitieve versie mogelijk maken om naast Word ook samen te werken in de overige Office-programma's.

Ieder Office-programma heeft zijn eigen herkenbare kleur in het Lint, zoals blauw voor Word.

Slimmer

Microsoft heeft zijn kantoorpakket vooral slimmer gemaakt. Zo is de nieuwe zoekfunctie 'Geef aan wat u wilt doen ...' voorhanden. Je typt hierin simpelweg een trefwoord en de juiste functies verschijnen direct in de zoekresultaten. In feite betekent dit de herintrede van oudgediende Clippy, maar dan in een nieuw en vooral gebruiksvriendelijker jasje. Ook Outlook is een stuk slimmer dan voorheen. Het e-mailprogramma herkent op eigen houtje berichten met een lagere prioriteit en zet ze in een aparte map. Verder vraag je tijdens het lezen van e-mails webinformatie op via de functie Inzichten. Tot slot voeg je razendsnel bijlagen toe aan e-mails, omdat je nu toegang hebt tot een lijstje met recente bestanden.

Conclusie

Hoewel het altijd gevaarlijk is om conclusies uit een proefversie te trekken, voelt Office 2016 Preview aan als een compleet product. Het kantoorpakket werkt prettig en de bediening is gebruiksvriendelijk. Bovendien ben ik nergens bugs tegengekomen. De definitieve versie voor Office 2016 is naar verwachting in het najaar beschikbaar.

Meer lezen

Sinds een aantal maanden heeft Microsoft nog een nieuw Office-programma, namelijk presentatietool Sway.

Tijdens het lezen van e-mail heb je via de functie Inzichten toegang tot zoekresultaten van Bing.

Office 2016 Preview

Prijs

Gratis

Taal

Nederlands

OS

Windows 7/8/10

Website

https://products.office.com

[plusmin]

+ Online samenwerken

+ Nieuwe assistent

- Samenwerken niet in Excel en PowerPoint

[/plusmin]

0 Reactie(s) op: Office 2016 Preview - Slim kantoorpakket

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.