Office Tabs - Eindelijk tabbladen in Word en Excel

Door: Martin Gijzemijter | 27 oktober 2016 13:19

Review

Office is één van de beste pakketten voor het maken van tekstdocumenten, sheets, presentaties enzovoort. Microsoft sleutelt al jaren aan de interface, en hoewel niet iedereen het lint prettig vindt, zit het wel tjokvol met opties. Maar waarom zijn er geen tabbladen die ons al onze open documenten tonen? Dat vroegen de makers van Office Tabs zich ook af.

Office Tabs


Taal
Nederlands

OS
Windows 7/8/10

Website
www.office-tabs.com
10
Score
100
Score: 100
 • Pluspunten
 • Tabbladen in Office
 • Volledig te configureren
 • Geen impact op de werking van Office
 • Minpunten
 • Qua stijl vallen ze net een beetje uit de toon

Office Tabs is een programma dat precies doet wat de naam belooft: het voegt tabbladen toe aan Office. Niet aan alle applicaties, alleen aan Word, Excel en PowerPoint. Eigenlijk houden we niet zo heel erg van programma’s die wijzigingen aanbrengen in de interface van programma’s die we gebruiken voor productiviteitsdoeleinden, omdat ze er vaak ook voor kunnen zorgen dat het programma minder stabiel wordt (het is immers toch alsof je even iets extra’s installeert onder de motorkap van je auto). Bij Office Tabs is dat gelukkig niet het geval. Het programma doet niets heftigs, het voegt daadwerkelijk alleen tabbladen toe onder het lint. Lees ook: 20 tips voor Office 16.

Onmisbaar

Is dat prettig? Ja, sterker nog, na tien minuten vonden we het al onmisbaar. Toegegeven, het ziet er nét even wat minder strak en stijlvol uit dan de rest van Office, maar dat waren we snel vergeten toen we in een moordend tempo door de twintig geopende documenten konden navigeren. Documenten selecteren via de taakbalk werkt gewoon niet optimaal, we willen tabbladen! Handig is trouwens dat nieuwe documenten automatisch in een tabblad worden geopend (tenzij je anders aangeeft).

Office Tabs voegt handige kleine tabbladen toe aan de interface van Office.

Configuratie

Wat extra fijn is, is dat de makers iets verder zijn gegaan dan alleen het toevoegen van tabbladen. Er wordt een configuratie-assistent meegeleverd die je in staat stelt om de werking van de tabbladen tot in detail aan te passen. Ook kun je aangeven waar je de tabbladen wilt zien en je kunt zelfs aangeven dat je tabbladen wilt in Word, maar niet in Excel.

Conclusie

Office Tabs is een fantastisch klein programma, een programma waar we stiekem zelfs een paar euro voor over zouden hebben gehad. Fijn is dat er gewoon goed over na is gedacht en dat we als gebruiker zelf de mogelijkheid hebben om aan te passen wat we willen aanpassen (tot aan de toetscombinaties aan toe). Microsoft: lees je mee? Dit willen we!

2 Reactie(s) op: Office Tabs - Eindelijk tabbladen in Word en Excel

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 oktober 2016 13:47 ve0568
  Interessant programmaatje, maar waarom "fantastisch klein programma, een programma waar we stiekem zelfs een paar euro voor over zouden hebben gehad"? Om het te blijven gebruiken betaal je US$ 29,00 !!!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 oktober 2016 15:22 pietuithellevoet
  Het werkt inderdaad heel prettig. Maar of het €26 waard is? Dat is behoorlijk prijzig. Het zou overigens inderdaad wel netjes zijn duidelijk te vermelden dat er betaald moet worden als je een programma wilt blijven gebruiken. Dat in combinatie met de prijs bepaalt namelijk in belangrijke hoe aantrekkelijk een stuk software uiteindelijk is.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.