Onafhankelijke beoordeling van Nederlandse banken

Door: menno-van-bohemen | 21 februari 2012 10:58

Review

Je brengt maandelijks je salaris naar de bank, en als je geld nodig hebt, dan pin je het gewoon. Als het internetbankieren niet te vaak plat ligt en je ook nog eens met iDeal kunt betalen, dan zit je bij een prima bank. Toch?

Helaas hoor je steeds vaker berichten over grote Nederlandse banken die investeren in wapenhandel, kinderarbeid en andere verontrustende zaken. Als je echt een bank zoek die goed met je geld omgaat, dan kun je gebruik maken van de Bankwijzer-app. En je kunt er ook nog eens testen of je zelf een goede bankdirecteur zou zijn.

In de Eerlijke Bankwijzer-app worden de grote Nederlandse banken vergelijken op 10 verschillende punten. Van investeringen in duistere zaakjes tot de bonussen die ze uitkeren aan de topmensen. Per bank staat of ze op dat gebied goed, voldoende, matig of slecht scoren. Ook vind je een uitgebreide uitleg per stelling.

De app bevat ook een spel element. Dit is een beetje voorspelbaar. Als bankdirecteur wordt je gevraagd om op 5 stellingen te reageren. Kies je altijd de ethische weg, dan wordt je de hemel in geprezen middels virtuele krantenkoppen.

Kortom

De Eerlijke Bankwijzer geeft een transparant beeld over het beleid van de grote Nederlandse banken. Het spelletje in de app ziet er grappig uit, maar is wel wat voorspelbaar. De onafhankelijke beoordelingen geven je een goed beeld over jouw bank.

0 Reactie(s) op: Onafhankelijke beoordeling van Nederlandse banken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.