Ondertiteling toevoegen aan videobestanden

Door: Martin Gijzemijter | 10 november 2010 15:09

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

9. Synchroniseren

Ga terug naar het hoofdvenster van Subsync en klik op de knop Afspelen. Uw video begint nu te spelen en de ondertitel die u daaraan hebt gekoppeld wordt weergegeven. Bekijk het begin om te zien waar de allereerste ondertitel ongeveer zou moeten beginnen. Speel het stuk af en druk precies op dat moment op de knop Blue. Spoel naar het eind en klik op Green zodra de laatste ondertitel wordt weergegeven. Klik tot slot op Adjust en daarna op Save subtitles en u hebt de ondertitel gesynchroniseerd.

10. Ondertitels bewerken

Synchroniseren is eenvoudig, maar het kan ook zijn dat er meer mis is met de ondertitels in uw ogen, bijvoorbeeld irritante vertaalcredits die steeds voorbij komen of titels die halverwege ineens uit sync beginnen te lopen. In dat geval kunt u gedetailleerdere bewerkingen loslaten op de ondertitels, al is dat het moment waarop u zich dient af te vragen of het niet eenvoudiger is om gewoon een andere set ondertitels te downloaden. In enkele gevallen is dat echter niet mogelijk, en dan hebt u weinig keus. Het programma Subtitle Workshop brengt in die situaties uitkomst.

11. Subtitle Workshop downloaden

U kunt ondertitels in principe ook bewerken met Subsync, maar dat programma kozen we vooral omdat het synchroniseren zo snel en eenvoudig is. Voor het gedetailleerde werk is het pakket Subtitle Workshop ideaal. U kunt zoeken en vervangen (ideaal voor het verwijderen van credits), maar bijvoorbeeld ook individuele tijdcodes aanpassen. Daarnaast kunt u ondertitels opslaan met een andere extensie, hetgeen van pas komt indien u de ondertitel wilt integreren binnen het videobestand. U download het programma via Subtitle Workshop.

12. Aanpassen met Subtitle Workshop

Wilt u credits vervangen, klik dan in Subtitle Workshop simpelweg op Search en vervolgens op Replace. De functie werkt vervolgens precies als in Word (u kunt dus gegevens vervangen door 'niets'). Loopt het geheel halverwege ineens uit sync, scrol dan naar die betreffende ondertitel, klik erop, houd Shift ingedrukt en klik op de laatste titel. Klik met de rechtermuisknop op de selectie, selecteer Timings, Set delay en stel in met hoeveel seconden u de titels wilt vertragen of vervroegen. Selecteer wel For selected subtitles. Klaar? Klik File, Save.

0 Reactie(s) op: Ondertiteling toevoegen aan videobestanden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.