Ondertiteling toevoegen aan videobestanden

Door: Martin Gijzemijter | 10 november 2010 15:09

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Deel 3: Ondertitels in videobestand integreren

16. Ondertitels integreren

Hoewel steeds meer mediaspelers het weergeven van ondertitels ondersteunen, kan het zijn dat u het, om wat voor reden dan ook, niet voor elkaar krijgt om uw films te ondertitelen. Wellicht hebt u de pech net een speler te hebben die geen ondertiteling ondersteunt. Niet getreurd, het is iets meer werk, maar u kunt alsnog ondertitels tevoorschijn toveren, namelijk door ze in het videobestand te integreren. Er is dan geen los bestand maar de titels worden letterlijk in de video geplaatst. Ze kunnen dan ook nooit meer verwijderd worden, maar daar zult u niet wakker van liggen.

17. VirtualDub

Voor het integreren van ondertitels hebt u twee verschillende programma's nodig: VirtualDub plus benodigd VirtualDub filter en Subtitle Workshop (welke u al hebt geïnstalleerd als u stap 10 t/m 12 moest uitvoeren). Downloadt VirtualDub en het filter via Virtualdub-Filters, klik op Download subtitler-2_4.zip from virtualdub.org. Pak het zipbestand uit, start VirtualDub en klik op Video / Filters / Add / Load. Blader naar het uitgepakte bestand Subtitler.vdf, dubbelklik erop en klik op OK. VirtualDub is nu gereed voor productie.

18. Ondertitels converteren

Voor het programma VirtualDub dienen uw ondertitels de extensie .ssa te hebben. Kunt u alleen ondertitels vinden met de extensie .srt? Geen zorgen, u kunt ze eenvoudig converteren met Subtitle Workshop. Klik op File / Load Subtitle en blader naar het ondertitelbestand. Eenmaal geopend klikt u wederom op File en daarna op Save as. In het menu dat verschijnt klikt u op het uitklapmenu naast Opslaan als: en kiest u voor SubStation Alpha (*.ssa). Klik op Opslaan. U hebt de ondertitel nu geconverteerd naar een bestandsformaat waarmee VirtualDub kan werken.

19. Ondertitels laden in VirtualDub

Nu kunt u de ondertitels laden in VirtualDub. Om dit te doen opent u het programma en gaat u naar Video / Full Processing Mode. Klik op File / Open Video File en blader naar het videobestand waarin u de ondertitel wilt integreren. Selecteer het bestand en klik vervolgens op Open. Ga nu naar Video / Filters, klik op Add, scrol naar het filter subtitler dat we in stap 17 hebben toegevoegd en klik op OK. In het menu dat verschijnt bladert u naar het ssa-bestand, dat u toevoegt met een klik op OK.

0 Reactie(s) op: Ondertiteling toevoegen aan videobestanden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.