OneLoupe 3.16

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 15 augustus 2012 15:53

Apps & Software

Windows heeft een ingebouwd vergrootglas, maar het is nog best omslachtig om dat hulpmiddel snel en efficiënt op te roepen. OneLoupe springt daar creatiever mee om en komt met een vergrootglas dat u altijd bij de hand hebt.

Het vergrootglas van OneLoupe is rechthoekig, net als het vergrootglas van Windows zelf. Hoewel we het formaat van het rechthoekige glaasje heel prettig vinden, missen we wel de mogelijkheid om het formaat te veranderen, zoals bij de Windowsversie mogelijk is. Heel fijn is dat u de rand om het vergrootglas volledig kunt uitschakelen, zodat het wat meer overgaat in de achtergrond. Dit is een veel rustiger effect voor uw ogen. Dat alleen is echter nog niet genoeg om te kiezen voor dit programma in plaats van het standaard Windows-vergrootglas.

U kunt de rand van het vergrootglas uitschakelen, wat veel natuurlijker aanvoelt.

U kunt kiezen uit alleen het rechthoekje als vergrootglas, of het volledig scherm vergroot. Kiest u voor het rechthoekje, dan kunt u ook nog aangeven of u wilt dat dit een real-time overlay is of een 'normale' overlay. Het verschil is dat u bij real-time de muisaanwijzer in het vizier houdt zodat u niet alleen kunt kijken, maar ook kunt klikken. In principe is OneLoupe altijd actief, maar het verbergt zich in het systeemvak om vervolgens opgeroepen te worden met een door u gedefinieerde toetsencombinatie. De belangrijkste taken die u kunt instellen in het contextmenu van het systeemvak, kunt u ook met functietoetsen oproepen en dat is wel zo handig. Dit maakt wel een behoorlijk verschil, want we willen niet dat het vergrootglas er altijd wel of altijd niet is. Met één sneltoets in en uitschakelen en overschakelen op de diverse modi is een must.

OneLoupe kan net als het Windows-vergrootglas niet zo heel veel, maar dat is in dit geval ook helemaal niet zo erg. Het programma moet een hulpmiddel zijn, dat onzichtbaar is als het niet nodig is, maar direct aanwezig wanneer het wel nodig is. Dat doet het programma uitstekend, veel beter dan de Windowsvariant, en de verschillende modi die u kunt kiezen voor het vergrootglas maakt het geschikt voor veel soorten zichtbeperking. Voeg daaraan toe het feit dat het programma draagbaar is en u hebt altijd een fraai vergrootglas bij de hand.

OneLoupe 3.16

Freeware

Taal Engels

Download 24,7 KB

OS Windows 98/2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 39,4 KB harde-schijfruimte

Maker Nenad Hrg

Oordeel 8/10

Pluspunten

Vierkant vergrootglas zonder rand

Met één toetsencombinatie op te roepen

Draagbaar

Minpunten

Taal verspringt regelmatig

Te weinig uitleg over modi

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: OneLoupe 3.16

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.