OneShot: Maak de beste foto's met jouw Windows Phone

Door: Robin Smit | 04 september 2013 16:37

Apps & Software

Ondanks dat de topmodellen van Nokia sinds kort de beschikking hebben over de Pro Camera app, moeten veel Windows Phone toestellen het nog doen met een redelijk beperkte camera-app. Met OneShot is het nu echter mogelijk om elk Windows Phone toestel te veranderen in een professionele camera.

OneShot is een app die jou toegang geeft tot de meest uiteenlopende instellingen van de camera in je Windows Phone. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de sluitertijd, ISO-waarde en autofocus handmatig in te stellen. Naast deze gebruikelijke camera-instellingen is het ook mogelijk om live filters te gebruiken tijdens het nemen van een foto. Zo kan je elke foto de sfeer meegeven die jij wil vastleggen.

Bijna alle instellingen van OneShot zijn terug te vinden in een verticale balk die je met een druk op de knop rechts in beeld kan krijgen. Hiermee zijn de instellingen niet alleen erg overzichtelijk, maar ook snel toegankelijk. Zo kan je binnen enkele seconden de camera volledig naar een bepaalde situatie instellen. Wanneer ik kijk naar de vele camera-apps die ik langs heb zien komen, denk ik dat dit de beste camera-navigatie is die ik tot nu toe heb gezien.

Nadelen kent de app helaas ook. Zo maakt de app gretig gebruik van de processor in de gebruikte telefoon, waardoor deze soms wat kan haperen en na lang gebruik warm wordt. Ook is het niet mogelijk om video's op te nemen met OneShot.

Kortom

OneShot is een uitgebreide camera-app voor Windows Phone toestellen. De app stelt je in staat om de meest uiteenlopende zaken in te stellen aan de camera en weet dit alles in een zeer gebruiksvriendelijk jasje te gieten. Helaas is de app wel erg zwaar en ook ontbreekt de mogelijkheid om video's op te nemen. Dit neemt echter niet weg dat dat OneShot een absolute aanrader is voor iedereen die serieus aan de gang wil gaan met fotografie op zijn Windows Phone toestel.

Beoordeling 8/10

Prijs: € 1,99

Beschikbaar voor: Windows Phone

Download OneShot in de Windows Marketplace

1 Reactie(s) op: OneShot: Maak de beste foto's met jouw Windows Phone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 6 september 2013 17:38 Anoniem
    Pro Camera app kan met enig zoekwerk op iedere Lumia
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.