Ongelezen berichten weergeven in Gmail-tabblad

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 02 februari 2011 16:52

Apps & Software

Wanneer u Gmail de hele dag open hebt staan, herkent u vast de situatie waarin u om de haverklap het tabblad Gmail even aanklikt in uw browser, om te checken of u al mail hebt. Ongemerkt verliest u hier veel tijd mee. U zou dit omzeilen door Gmail Notifier (een programma dat een melding geeft wanneer u nieuwe mail hebt) te installeren, maar het kan nog veel eenvoudiger, met een functie uit Gmail Labs.

Om tabbladen in uw browser sneller te kunnen identificeren wordt de ‘favicon’ (een klein pictogram) in het tabblad weergegeven. Normaliter is dit een statisch plaatje, maar Google heeft een manier gevonden om het aantal ongelezen e-mails in dit pictogram weer te geven. Zeer handig, want zo kunt u door één blik te werken op het tabblad zien of er nieuwe mail binnen is. Zonder dat u het tabblad daadwerkelijk hoeft aan te klikken. Om deze functie in te schakelen, klikt u op Instellingen binnen Gmail en vervolgens op het tabblad Labs. Scrol vervolgens naar beneden naar de optie Pictogram ‘Ongelezen berichten’ en klik op Inschakelen. Scrol terug naar boven en klik op Wijzigingen opslaan.

Via het tabblad Labs binnen Instellingen van Gmail schakelt u de tabbladfunctie in.

Ververs de Gmail-pagina nu even voor de zekerheid (dit is niet altijd noodzakelijk). Op de plek van de Gmail-favicon ziet u nu ook een getal staan dat correspondeert met het aantal ongelezen berichten. Klein nadeel is dat er een kleine vertraging (paar minuten) zit in het updaten van de favicon, zodat u niet onmiddellijk ziet dat er nieuwe mail binnen is, maar het is nog steeds beter dan telkens op het tabblad te moeten klikken. Overigens heeft deze functie slechts zin wanneer u niet meer dan honderd ongelezen berichten hebt. Boven de honderd berichten geeft de favicon 100+ weer (op zich jammer want men zou tot 999 kunnen gaan, zonder dat dit meer ruimte in beslag zou nemen).

Het aantal nieuwe mails wordt weergegeven in de favicon, maar boven de honderd telt deze niet verder op.

0 Reactie(s) op: Ongelezen berichten weergeven in Gmail-tabblad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.