Online foto’s bewerken Photoshop.com

Door: Joris Peterse | 07 september 2010 16:04

Apps & Software

De software Photoshop is inmiddels zo bekend dat foto’s bewerken op de pc tot het werkwoord photoshoppen is gebombardeerd. Photoshoppen kan nu echter ook met een online versie van het programma, waar enkel een foto, browser en internetverbinding voor nodig is.

Photoshop.com biedt een reeks tooltjes en effecten waarmee u uw foto’s kunt bewerken. Bij het betreden van de website van Photoshop.com wordt u aangemoedigd om in te loggen met uw Adobe-account. U kunt er echter ook voor kiezen om met de online tool te stoeien zonder account. Dit kan met een paar kleurrijke voorbeeldfoto’s, maar natuurlijk ook met uw eigen foto’s. Groot struikelblok is echter dat u enkel mag werken met .jpg-bestanden. Het opgeslagen eindresultaat is overigens ook gewoon een .jpg. Bovendien mogen de afbeeldingen niet groter zijn dan 16 megapixel, maar dat is een wat makkelijker te nemen drempel.

Vervolgens kunt u aan de slag met allerhande tools om correcties aan te brengen (rode ogen, scherpte, kleuren), bij te snijden, het formaat te wijzigen en meer. Ook de effectjes zijn handig materiaal. Bijvoorbeeld Pop Color waarmee u de foto kleurloos maakt, op één kleur na. Tenslotte kunt u onder het tabje Decorate allerlei sjabloontjes vinden die u op de foto kunt plakken. Photoshop.com kan natuurlijk niet tippen aan de grote (betaalde) broers Photoshop CS5 of Photoshop Elements. Maar het is leuk speelgoed om foto’s simpel en overal te bewerken.

Met het Pop Color-effect kunt u makkelijk één kleur uit de foto laten springen.

0 Reactie(s) op: Online foto’s bewerken Photoshop.com

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.