IKEA-app gaat op de schop en dat is hard nodig

Door: Justin Doornekamp | 19 juni 2019 17:56

privacybeleid IKEA
Blog

De mobiele app van IKEA dient vooral als aanvulling op je ervaring in de winkel. Je kunt in de app bekijken hoe meubels in je huis staan, maar je moet altijd naar de website of de winkel om daadwerkelijk iets te kunnen kopen. Daar komt verandering in met de nieuwe app van IKEA. Tot genoegen van veel gefrustreerde gebruikers.

Dat belooft topvrouw Barbara Martin Coppola van IKEA in een interview met persbureau Reuters. Het idee is dat je in de app nog steeds kunt zien hoe een bank of stoel staat in bijvoorbeeld je woon- of werkkamer, maar dat je deze vervolgens ook direct kunt bestellen.

In de nieuwe app kun je nauwkeuriger aangeven hoe groot je kamer is, om er zeker van te zijn dat een meubel echt past in de kamer. Dat voorkomt weer miskopen. Je zult verder kunnen scrollen door diverse stijlen en levensfases om snel en overzichtelijk te vinden wat je zoekt.

Mogelijk komt er ook een integratie van Pinterest, waardoor fanatieke doe-het-zelvers hun ideeën kunnen "pinnen" op basis van de catalogus van IKEA.

Van grote naar kleine filialen

De nieuwe app is onderdeel van een bredere strategiewijziging door IKEA. De meubelgigant staat vooral bekend om zijn enorme winkels langs snelwegen, maar IKEA wil steeds vaker de binnensteden opzoeken met kleinere filialen. Shoppers kunnen dan nog steeds enkele producten met eigen ogen zien, terwijl ze tegelijk het volledige aanbod in de nieuwe app kunnen zien. In de afgelopen maanden werden in Madrid, New York en in Parijs al dergelijke stadswinkels geopend.

Op de website van IKEA is het mogelijk om producten te bestellen, maar ten opzichte van de concurrentie loopt de meubelverkoper flink achter. Zo wordt IKEA bijvoorbeeld aan alle kanten ingehaald door de Britse retailer Made.com, dat een vergelijkbaar aanbod heeft als zijn Zweedse concurrent, maar veel verder is op het gebied van online shoppen.

De app van IKEA wordt binnenkort als eerste in Nederland en Frankrijk uitgerold.

Nieuwe app hard nodig

IKEA kan ook wel een nieuwe app gebruiken. Er is veel kritiek op de laatste versie van de IKEA Store-applicatie. Vooral iOS-gebruikers zijn er niet over te spreken. Sinds enkele weken klagen zij dat de app niet goed meer werkt, waarbij de zoekfunctie te wensen overlaat en het menu alleen nog baby- en kinderproducten laat zien. In sommige gevallen start de applicatie helemaal niet meer op of kan er geen verbinding worden gemaakt met de server.

0 Reactie(s) op: IKEA-app gaat op de schop en dat is hard nodig

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.