Onmisbare app voor de reislustige types

Door: | 26 mei 2012 12:05

Apps & Software

Je komt het wel eens tegen in futuristische Hollywood-films; Een spraakcomputer die alles wat je zegt vertaald in een willekeurige vreemde taal. Het lijkt op toekomstmuziek, maar er zijn al apps die je gesproken tekst kunnen omzetten in een gesproken vreemde taal. SayHi Translate is zo'n app die verrassend goed werkt.

De app werkt erg eenvoudig. Nadat je hebt aangegeven tussen welke talen je een vertaling wilt maken kun je een text inspreken, maar ook het intypen is mogelijk. Dat is handig voor wanneer je in een luide omgeving staat. De app zoekt vervolgens de vertaling welke op het scherm verschijnt en tevens wordt uitgesproken. Hou er wel rekening mee dat een internetverbinding is vereist, het kan dus verstandig zijn om een wifi netwerk te zoeken wanneer je je in het buitenland bevind.

SayHi Translate vertaald van en naar ruim 30 veelvoorkomende talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Italiaans, Grieks, Arabisch, Russisch en Chinees. Een erg handige app voor je vakantie of zakenreis in een land met een vreemde taal.

Kortom

SayHi Translate is een prima app die erg handig is wanneer je in een land bent met een vreemde taal. Het herkennen van een gesproken bericht werkt vrij snel en de vertaling is vaak goed. Een onmisbare app voor reislustige types.