Ontwijk en schiet terug!

© CIDimport

Ontwijk en schiet terug!

Geplaatst: 2 september 2011 - 06:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Je zou denken dat de vraag naar games binnen het shoot 'em up-genre (dat al zo oud is als de eerste Atari console) verdwenen is.

Niets blijkt minder waar. Magnetar: Space Fighter is namelijk een vermakelijke en visueel indrukwekkende game die een zeer moderne indruk maakt. De game is daar-naast verdomd moeilijk. Dit is geen casual titel waar je even doorheen vliegt.

Miljoenen vijanden

Deze game heeft alle elementen die je verwacht van een game binnen dit genre. Je schip beweegt automatisch naar voren over de achtergrond, maar je kunt zijn bewegingen beïnvloeden door je telefoon voorwaarts, achterwaarts of zijwaarts te kantelen. Dit is nodig om de miljoenen vijanden te ontwijken (ok, het zijn 'maar' twintig verschillende vijanden, maar het voelt als miljoenen). Om terug te vechten, vuurt je schip automatisch een stroom kleine laserkogels af die je onderweg kunt upgraden.

Kortom

Mijn grootste probleem met Magnetar is dat als je stopt met spelen, je weer aan het begin van een wereld begint. Niet aan het begin van een level. Als je niet elke keer dezelfde levels wilt zien, moet je een wereld dus in één sessie uitspelen. Behalve dat, heeft Magnetar een hoop te bieden. Zo veel dat het misschien een beetje overweldigend is. Al met al is Magnetar een uitdagende en leuke game, die je nog vaak zal oppakken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten