Ontwikkelaar Minecraft wil Windows 8 boycotten

Door: Elmar Rekers Elmar Rekers | 27 september 2012 17:03

Apps & Software

Game-maker Markus 'Notch' Persson heeft zich weer eens negatief uitgelaten over Windows 8. De ontwikkelaar van Minecraft laat weten dat hij het niet ziet zitten om de populaire game naar Windows 8 te brengen.

"Ik heb liever dat Minecraft helemaal niet naar Windows 8 komt, dan dat we het spelletje maar meespelen. Misschien kunnen we zodoende nog een paar mensen overtuigen om niet over te stappen op Windows 8", aldus Persson in een tweet.

De topman van gamestudio Mojang reageert hiermee op het verzoek van Microsoft om Minecraft klaar te stomen voor Windows 8. Persson lijkt de overzetting van zijn game echter nog altijd niet als een positieve ontwikkeling te zien.

De pc ruïneren

Eerder liet de uitgesproken game-designer al weten dat Windows 8 in zijn ogen een veel te gesloten platform wordt. "Ik heb ze al eens gezegd dat ze niet moeten proberen om de pc als open platform te ruïneren", aldus Persson in een eerdere tweet.

Markus Persson meent dat het gesloten gamelandschap op Windows 8 negatief zal uitpakken voor de kleine onafhankelijke gamestudio's. Hierbij staat hij overigens niet alleen in zijn kritiek op Windows 8. Ook Valve-oprichter Gabe Newell en Rob Pardo van Blizzard lieten onlangs weten grote zorgen te hebben bij Windows 8 als game-platform.

0 Reactie(s) op: Ontwikkelaar Minecraft wil Windows 8 boycotten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.