Ontwikkelaars vinden Skyrim beste game van 2011

Door: Elmar Rekers | 08 maart 2012 12:57

Apps & Software

The Elder Scrolls V: Skyrim is tijdens de Game Developer's Conference (GDC) in San Francisco uitgeroepen tot beste game van 2011. Naast Skyrim ging ook Portal 2 met enkele prijzen aan de haal.

De jaarlijkse award show vond afgelopen nacht plaats tijdens de GDC. Hierbij laten de game-ontwikkelaars zelf hun licht schijnen over de games van het afgelopen jaar. De titel Game of the Year wordt onder de spellenmakers dan ook beschouwd als een belangrijke onderscheiding.

Portal 2

Portal 2 van ontwikkelaar Valve kreeg maar liefst drie prijzen toebedeeld. Zo vonden collega-ontwikkelaars dat de first-person puzzelgame het beste verhaal te bieden had en ook op het gebied van audio en gamedesign stak het spel boven de rest uit. Uncharted 3: Drake's Deception was visueel de sterkste game van 2011.

Battlefield 3 maakte verder het beste gebruik van de beschikbare technologieën en Bastion was in 2011 de beste downloadbare game. Game designer Warren Spector werd tijdens de ceremonie nog even speciaal in het zonnetje gezet met een Lifetime Achievement Award. Spector was onder meer verantwoordelijk voor games als Deus Ex en Epic Mickey.

[youtube]JSRtYpNRoN0[/youtube]

0 Reactie(s) op: Ontwikkelaars vinden Skyrim beste game van 2011

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.