Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Oorlogje spelen!

Door: Anna Sonnemans | 30 augustus 2011 15:45

Apps & Software

Hoewel Apple met de iPhone en iPod Touch een grote speler wilt worden op de markt voor handhelds, wordt nog getwist over de kwaliteit van de beschikbare games. Dat Apples 'handheld' echter niet alleen voor casual gamers geschikt is, bewijst Gamelofts first person shooter Modern Combat: Sandstorm.

Het eind augustus verschenen Modern Combat: Sandstorm is, zoals de titel al doet vermoeden, een klassieke oorlogs-shooter gebaseerd op onder andere de Call of Duty-serie, maar dan voor een mobiel apparaat met dito interface. Het verhaal is hierbij eigenlijk onbelangrijk. Je speelt een soldaat die na afwezigheid terugkeert naar het Midden-Oosten voor operatie Sandstorm. Doel: de plaatselijke terroristen verslaan zonder zelf dood te gaan.

Om dat doel te bereiken, zul je na de openingscut-scene en een opfristraining worden uitgerust met een wapen en enkele granaten. Tijdens missies kun je genoeg munitie en nieuwe wapens vinden, waaronder een heuse RPG ofwel rocketlauncher. Daarnaast krijg je in sommige missies hulp van je, volledig ingesproken, teamleden. Dat maakt het overigens verwonderlijk dat de game geen multiplayer heeft, terwijl een iPhone zich daar prima voor leent.

Virtuele besturing

In Modern Combat: Sandstorm kun je kiezen uit drie verschillende interfaces, van conventioneel tot onzichtbaar en redelijk intuïtief. De standaardbesturing verenigt die twee en blijkt tevens het meest efficiënt. Door over het touchscreen te scrollen, kun je om je heen kijken. Je krijgt een virtuele stick om te lopen en een paar virtuele knoppen om te schieten, een granaat te gooien, te richten, te bukken of over obstakels heen te klimmen.

Deze besturing is eenvoudig te leren en niet uitzonderlijk inventief, maar het voegt net wat meer toe aan de gameplay dan de analoge knoppen van shooters op andere handhelds. Bovendien kan de gevoeligheid van het touchscreen worden aangepast en kan de besturing worden omgedraaid voor linkshandigen. Een enkele keer lijkt het touchscreen niet snel genoeg te reageren, maar dit komt gelukkig niet zo vaak voor.

Bliksemoperatie

Grafisch ziet de game er voor een handheld opmerkelijk goed uit. Ondanks dat personages en gebouwen nog wat blokkerig ogen, zijn omgevingen mooi en textures heel gedetailleerd. Je vijanden bewegen bovendien soepel door de brokstukken. Deze terroristen blijken niet bijster intelligent, maar lopen ook niet rond als makkelijke schietschijven. Vooral op de hogere moeilijkheidsgraden worden missies een flinke uitdaging.

De game bevat in totaal tien missies die gemiddeld ongeveer een kwartier kosten en daarmee is de game vrij kort. De missies zijn lineair, maar hebben elk wel een geheel eigen insteek. Dit varieert van het simpelweg aanvallen van loslopende terroristen, tot het beschermen van een paleis tegen tanks of het bedienen van een mitrailleur op de vluchtjeep. Een nadeel is dat je het spel tijdens missies niet kunt opslaan, wat de speelduur van de game op een ongelukkige manier alsnog verlengt. En hoewel Modern Combat voor de iPhone zeker de moeite waard is, is het de vraag of je het vaak opnieuw zult willen spelen.

Kortom

Modern Combat: Sandstorm is voor een handheld-shooter verrassend mooi. De prettige besturing, zeer gevarieerde missies en uitdagende gameplay kunnen ook een doorgewinterde gamer bezig houden. De game is echter vrij lineair en kort en bij gebrek aan multiplayer heeft het daarom geen grote herspeelwaarde. Hopelijk levert Gameloft bij een volgende update extra content, maar ook zonder dat is Modern Combat: Sandstorm een vermakelijke actiegame voor de iPhone.

0 Reacties op: Oorlogje spelen!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.