Op afstand apps installeren op je smartphone

Door: Redactie Computer!Totaal | 03 januari 2014 15:00

Apps & Software

Je kunt apps op je iPhone en Android telefoon downloaden en installeren zonder dat je in de buurt van het apparaat bent. Zijn dit toverkunsten? Nee, geen toverwerk. Het is het internet. En het is heel eenvoudig in te stellen.

Op Android

Als je een Android telefoon hebt, kun je snel en eenvoudig apps op je telefoon installeren zonder dat je met de instellingen in de weer moet. Ga vanaf je computer naar de Google Play Store en log in op het Google account dat met je telefoon geassocieerd is. Zoek vervolgens naar de app die je wilt installeren, ga naar de infopagina van de app, en druk op de Install knop voor die app.

Wanneer je op Install klikt krijg je een venster te zien met de permissies die de app nodig heeft (of de app toegang tot je contactpersonen nodig heeft of verbinding moet kunnen maken met het internet, bijvoorbeeld), plus een keuzemenu met de apparaten die met deze Google account geassocieerd zijn. Selecteer de telefoon of tablet waarop je de app wilt installeren, en druk op Install. Na enkele ogenblikken begint je telefoon de app te installeren.

Heel simpel, toch?

Op iOS

iOS 7 heeft een vergelijkbare functie, maar je moet er eerst voor zorgen dat de functie aanstaat. Om dit te controleren, open de Settings app, scrol omlaag, en druk op iTunes & App Store. Van hieruit zoek je naar het gedeelte Automatic Downloads, en verschuif de Apps schuifbalk zodat de functie aan staat (de knop wordt dan vanzelf groen). Als je automatisch updates naar je telefoon wilt downloaden, verschuif de Updates schuifbalk dan ook naar ON.

Open vervolgens iTunes op je Mac of PC, ga naar de iTunes Store, en log in met de Apple ID die met je telefoon geassocieerd is. Ga naar de App Store en zoek de app op die je wilt downloaden. Druk op de knop Download - gelabeld met de prijs van de app - en al snel wordt de app naar zowel je computer als telefoon gedownload.

Op Windows Phone 8

Het instellen van je Windows telefoon voor app installatie op afstand is vergelijkbaar met het proces voor iOS. Ga eerst naar de Settings app op je telefoon en selecteer Find My Phone. Zoek vervolgens naar een selectievakje gelabeld Send apps to my phone using push notifications (not SMS) en druk erop als het nog niet is aangevinkt.

Ga nu naar de Windows Phone store, ga naar Explore My Phone in de rechterbovenhoek en log in op het Microsoft account dat met je telefoon geassocieerd is. Zoek naar de app die je wilt installeren, en druk op de Buy of Install knop (dit hangt ervan of de app gratis is of niet).

Vervolgens kiest de Windows Phone store je standaard apparaat en wordt de app erop geïnstalleerd.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze Amerikaanse zustersite TechHive.com, geschreven door Nick Mediati (@dtnick). Het artikel wordt door Computer!Totaal gepubliceerd om je zo snel mogelijk van handige How To's, slimme tips en praktische oplossingen te voorzien. Beschreven termen, handelingen en instellingen kunnen regio gebonden zijn.

0 Reactie(s) op: Op afstand apps installeren op je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.