Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Op afstand uitloggen op je social media

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 08 mei 2015 07:22

Apps & Software

Het is heerlijk dat je op elke willekeurige computer met internetverbinding kunt inloggen op je sociale netwerken. Maar dan moet je niet vergeten om uit te loggen. En wat als je ze toch laat openstaan? Kan dan iedereen zomaar bij je Facebook, Twitter enzovoort? Ja, tenzij je op afstand uitlogt.

Gmail

Ironisch genoeg zul je eerst moeten inloggen op een nieuwe locatie voordat je kunt uitloggen op een andere locatie. Wanneer je bent ingelogd bij Gmail, scrol je helemaal naar beneden, tot je rechtsonder (onder al je mailberichten) de optie Details ziet. Klik hierop en klik vervolgens op Alle andere sessies uitloggen. Vergeet vervolgens ook niet op de huidige computer uit te loggen.

Twitter

Twitter is een wat lastiger sociaal netwerk als het gaat om uitloggen op afstand. Technisch gezien wordt deze mogelijkheid namelijk helemaal niet ondersteund. Gelukkig wil dat niet zeggen dat je helemaal geen opties hebt, want wanneer je het wachtwoord van je Twitter-account verandert, worden actieve sessies automatisch beëindigd, hetgeen betekent dat de accounts op andere computers (en mobiele apparaten) automatisch worden uitgelogd. Je verandert je wachtwoord in Twitter door te klikken op je profielfoto rechtsboven en vervolgens op Instellingen / Wachtwoord.

Je kunt bij Twitter alleen op afstand uitloggen door je wachtwoord te veranderen.

Facebook

Uitloggen op afstand bij Facebook werkt ongeveer hetzelfde als in Gmail. Je logt in op je Facebook-account, klikt rechtsboven op het uitklapmenu en vervolgens op Instellingen / Beveiliging. Onderin zie je vervolgens de optie Waar je bent aangemeld. Wanneer je hierop klikt, zie je een overzicht van alle locaties waar je bent aangemeld. Die kun je per stuk afmelden, maar sneller is om gewoon te klikken op Alle activiteit beëindigen.

Bij Facebook log je via de beveiligingsinstellingen eenvoudig uit op afstand.

LinkedIn

Net als Twitter biedt LinkedIn geen standaardoptie voor het uitloggen op afstand. Het sociale netwerk biedt wel de oplossing die we al bij Twitter hebben aangegeven: je wachtwoord veranderen. Dat blijft een nogal omslachtige methode, maar als je bang bent dat iemand anders in je account duikt, heb je dat er waarschijnlijk wel voor over. Klik op je profielfoto rechtsboven (uiteraard wanneer je bent ingelogd) en vervolgens op Privacy & Settings. Daar klik je op Change achter Password, waarna je je wachtwoord kunt veranderen. Alle andere sessies zijn direct beëindigd.

Ook bij LinkedIn verander je je wachtwoord om op afstand uit te loggen.

0 Reacties op: Op afstand uitloggen op je social media

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.