Op fraaie wijze inzicht in het verschil tussen dag en nacht

Door: menno-van-bohemen | 14 januari 2012 12:00

Review

"Het is altijd wel ergens ter wereld 5 uur!" Het is een bekende kreet wanneer het op borrelen aan komt. Maar waar ter wereld is dan precies 5 uur? En wanneer kan ik het beste mijn zus in Thailand bellen? Living Earth geeft op een fraaie manier antwoord op deze vragen.

De app Living Earth toont een blik op de aarde zoals alleen André Kuipers die heeft. In één oogopslag zie je onze planeet, en krijg je direct te zien waar de zon schijnt, en waar het nacht is.

Ook is het mogelijk om live de bewolkingsbeelden te zien. Dit lijkt een leuke functie, maar in de praktijk krijg je een te groot oppervlak te zien om te kijken of het regent in de achtertuin. Geen probleem want daarvoor gebruiken we gewoon de buienradar.

Je kunt meerdere favoriete steden invoeren in de app. Zo kun je makkelijk switchen tussen je favoriete bestemmingen. Wanneer je een favoriete stad hebt geselecteerd, staat duidelijk de actuele tijd in beeld en ook krijg je informatie over het lokale weer. Desgewenst kun je ook nog de tijden van de zonsopkomst en -ondergang bekijken.

Als je onder de indruk bent van de beelden in de app, kun je makkelijk een screenshot maken door simpelweg op het scherm te tappen en even je vinger op het scherm te houden. Het gemaakte screenshot kun je gemakkelijk delen op social media of opslaan in het fotoalbum.

Kortom

De app Living Earth geeft op fraaie wijze inzicht in de verschillen tussen dag en nacht op aarde. Erg bruikbaar en ook nog eens leerzaam!

0 Reactie(s) op: Op fraaie wijze inzicht in het verschil tussen dag en nacht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.