Open eenvoudig een winkel via Starteenwinkel.nl

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 24 april 2013 14:15

Apps & Software

Er wordt behoorlijk wat reclame voor gemaakt op TV, de dienst Starteenwinkel.nl waarmee je naar verluidt in no-time gratis een eigen webwinkel kunt opstarten. Iedereen zou het moeten kunnen en het klusje is in zes stappen geklaard. Wij waren benieuwd en doorlopen het proces om te zien of het écht zo eenvoudig is.

Niet gratis

Er mag dan gesmeten worden met de term ‘gratis’, bij het openen van de site wordt al snel duidelijk dat de dienst niet gratis is. Het goedkoopste pakket begint bij 14,95 euro, maar je mag het wel een maand gratis uitproberen. Dat is in principe prima, want als je ergens geld mee wilt verdienen, mag je daar best een beetje in investeren en een maand is een goede periode om te zien of iets voor je werkt of niet.

Je mag de dienst 30 dagen gratis uitproberen, daarna moet je betalen (overigens niet automatisch en dat is positief).

Basisinformatie

Om een gratis winkel aan te maken surf je naar www.starteenwinkel.nl en klik je op Gratis proberen. Je krijgt dan een venster te zien waarin je de basisinformatie voor je winkel (zoals de naam, je eigen naam, en adresgegevens enzovoort) moet invullen. Wanneer je dit hebt gedaan klik je op Probeer nu!

Wizard doorlopen

Zodra je hebt geklikt op Probeer nu, is je webwinkel aangemaakt. Je krijgt een eigen subdomein bij starteenwinkel.nl (dus koos je voor ‘detestwinkel’ zoals wij, dan is het detestwinkel.starteenwinkel.nl. Vervolgens krijg je heel even je (lege) winkel te zien, waarna je naar een wizard wordt gestuurd. Die Wizard helpt je in zes globale stappen om je winkel vorm te geven.

Even wat basisinformatie invullen en je kunt aan de slag.

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat het eigenlijk zes categorieën zijn, want een product toevoegen kun je zien als een stap, maar die stap bevat wel een berg aan substappen die je moet doorlopen om echt een nuttig product toe te voegen. Ook de tweede stap, het vormgeven van je winkel, steekt zo in elkaar: het is een hoofdstap, maar ondertussen moet je wel allerlei substappen doorlopen om de winkel naar je zin in te richten.

De wizard is eenvoudig, maar toch iets meer dan zes stappen.

Betalen

Het meest ingewikkelde onderdeel van een winkel runnen, is natuurlijk het bieden van een betaalmogelijkheid die verder gaat dan het invullen van een acceptgiro. Hier kan deze dienst je goed bij helpen, omdat ze de wereld aan betaalmogelijkheden bieden, van iDeal, tot PayPal, tot creditcard, noem het maar op, zonder dat je daarvoor een contract hoeft af te sluiten. Ten minste, je zult toch iets moeten afsluiten, want de online betaalmogelijkheden zijn alleen bedoeld voor betaalde leden en dat kun je dus niet uitproberen in je proefperiode. Begrijpelijk, maar wel jammer, want dat is nu juist wat je graag zou uitproberen.

Het betaalsysteem hadden we toch wel graag uitgeprobeerd.

Conclusie

Hoewel het aanmaken van een webwinkel via Starteenwinkel.nl aanzienlijk veel meer tijd in beslag neemt dan de makers doen vermoeden, kunnen we niet ontkennen dat het proces echt heel eenvoudig is en je heel handig aan de hand wordt meegenomen in het proces. De bewering dat werkelijk iedereen op deze manier een webwinkel kan starten is dan ook absoluut niet ongegrond. Wel is het zo dat juist datgene dat veel mensen tegenhoudt een webwinkel te beginnen (het betaalproces) niet volledig getest kan worden en dat is zonde (al begrijpen we waarom, dat kost immers geld). Wel heel fijn vinden we dat je na afloop niet automatisch aan een abonnement vastzit en dat je dus vooraf helemaal geen betaalinformatie hoeft te verstrekken.

Starteenwinkel is echt heel eenvoudig, maar vereist wel meer werk dan men doet vermoeden.

2 Reactie(s) op: Open eenvoudig een winkel via Starteenwinkel.nl

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 16 mei 2015 13:07 Anoniem
  kan je ook van pakket ruilen ?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 december 2015 10:00 Anoniem
  Misschien kunnen jullie het item aanpassen want Starteenwinkel biedt nu wel een gratis pakket. Dus niet op uit te proberen!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.