Open Mic+: Ga het gesprek aan met jouw telefoon

Door: robin-smit | 20 november 2013 10:27

Review

Afgelopen jaar heeft Google met de Project Glass laten zien hoe het mogelijk is om met behulp van spraakgebaren met een mobiele apparaat te communiceren. Voor iedereen die dit ook op zijn normale smartphone wil is er nu goed nieuws, want met Open Mic+ heb je nu alleen nog jouw stem nodig.

Open Mic+

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: Android

Ontwikkelaar: RSENAPPS

Grootte: 714KB

Versie: 3.6.1

Update: 17 november 2013

Download Open Mic+ in de Google Play Store

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Google Now openen met jouw stem
  • Werkt erg fijn
  • Veel opties
  • Minpunten
  • Gebruikt veel batterij

Open Mic+ is een app die het mogelijk maakt om de besturing van jouw Android telefoon gedeeltelijk over te nemen met behulp van spraak. Normaal gesproken is dit al mogelijk met behulp van bijvoorbeeld Google Now, maar Open Mic+ maakt het nu mogelijk om dit te doen zonder jouw telefoon ook maar een keer aan te raken. Met een vooraf ingesteld commando is het nu namelijk mogelijk om Google Now te activeren. Standaard is dit commando 'Okay Google', maar dit is volledig naar jouw eigen wens aan te passen.

Open Mic+ blijkt in de praktijk erg goed te luisteren naar de aanwijzingen die je geeft. Zo hoef je niet overdreven netjes te praten om de telefoon te activeren, wat erg fijn is. Na het uitspreken van jouw gekozen commando, zal de telefoon direct naar Google Now wisselen om daar vervolgens te wachten op jouw volgende uitspraak. Vooral wanneer je jouw telefoon niet in je handen hebt of bijvoorbeeld gebruik maakt van een Android mediaspeler is dit erg handig.

In Open Mic+ kan je zelf verder instellen wanneer de app actief moet zijn. Hierbij kan je opgeven dat de app altijd moet luisteren, al is dat een behoorlijke aanslag op de accu van je toestel. Je haalt hiermee uiteraard wel het meeste uit de app, maar dus niet meer uit de batterijduur van je telefoon. Gelukkig biedt de app ook de mogelijkheid om alleen actief te zijn wanneer het toestel is aangesloten op een stroombron.

Conclusie

Open Mic+ is een handige app die het mogelijk maakt om jouw Android toestel te activeren met een stemcommando. De app zal vervolgens Google Now openen en hier wachten op verdere aanwijzingen. Open Mic+ werkt erg goed en is vooral handig wanneer je het gebruikte toestel niet in jouw handen hebt. Wel eist de app bij volledige werking een aardige tol op de accuduur van jouw toestel.

0 Reactie(s) op: Open Mic+: Ga het gesprek aan met jouw telefoon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.