Open overal documenten in uw browser

Door: koen-vervloesem | 06 april 2010 16:19

How To

Bent u vaak onderweg met een netbook waarop u geen Office hebt geïnstalleerd, dan kunt u niet zomaar kantoordocumenten openen. Open IT Online lost dit op: het is een uitbreiding voor Firefox of Internet Explorer waarmee u heel wat documenten in uw browser kunt openen en aanpassen zonder dat u daarvoor enige software nodig heeft.

Open IT Online 2.7 ondersteunt tekstdocumenten (doc, docx, rtf, odt en sxw), rekenbladen (xls, xlsx, csv, ods en sxc), presentaties (ppt, pptx, pps, odp en sxi) en afbeeldingen (jpg, gif en png). De browser-add-on geeft gebruikers de keuze uit verschillende webdiensten om hun documenten of afbeeldingen in te openen: Google Docs, Zoho, View Docs Online en Vuzit voor documenten en Pixlr, Picnik en Snipshot voor afbeeldingen.

Nadat u Open IT Online geïnstalleerd hebt en Firefox herstart, opent de uitbreiding een wizard die u door de configuratie loodst. U kiest hier welke online diensten u standaard wilt gebruiken voor documenten respectievelijk afbeeldingen. Wie dat wil, kan in de geavanceerde voorkeuren zelfs per bestandsformaat instellen of Open IT Online hiervoor ingeschakeld moet worden en met welke dienst u deze bestanden wilt openen.

Wanneer Firefox één van de bovenstaande bestandstypes tegenkomt, toont de browser het venster Openen met. Naast de opties om het bestand op te slaan of te openen met geïnstalleerde programma’s zoals Microsoft Word, krijgt u dankzij Open IT Online ook de optie om het bestand online te openen via één van de ondersteunde diensten. U krijgt in dit dialoogvenster bovendien onmiddellijk te zien hoe groot het bestand is. Ook als u rechtsklikt op een link naar een document, krijgt u in het contextmenu de mogelijkheid om het bestand online te openen. Zo kunt u overal documenten openen, ook als u de software niet op uw netbook hebt staan.

Open elk document online zonder dat u de software nodig hebt.

0 Reactie(s) op: Open overal documenten in uw browser

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.