Opera opent eigen mobiele appstore

Door: tonie-van-ringelestijn | 08 maart 2011 18:21

Apps & Software

De Noorse browsermaker Opera Software heeft zijn eigen mobiele app-store geopend. De winkel is voor zowel Opera Mini als Opera Mobile.

De nieuwe Opera Mobile Store is beschikbaar in 200 landen, meldt Opera. De appstore komt als snelkoppeling te staan in het startscherm van de mobiele browsers Opera Mini en Opera Mobile en is zo zichtbaar voor in totaal 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De Opera Mobile Store heeft 140 duizend applicaties voor Android, Symbian, Blackberry en Java. De applicatiewinkel toont alleen programma's die voor dat toestel beschikbaar zijn.

Al in testfase succes

De app-store is beschikbaar in diverse talen en toont lokale munteenheden. Opera maakt gebruik van de technologie van het bedrijf Appia, dat whitelabel appstores voor mobieltjes aanbiedt. Opera heeft zijn app-store in februari al getest. Toen downloadden de eerste 15 miljoen gebruikers meer dan 700.000 apps per dag.

Daarmee is Opera Mobile Store volgens het Noorse bedrijf meteen al een van de tien grootste mobiele applicatiewinkels wereldwijd. Opera heeft ook een Publisher Portal waarmee ontwikkelaars hun apps kunnen uploaden.

Verkoop stijgt snel

Verkoop van mobiele apps stijgt nog altijd snel. Forrester Research voorspelt dat de markt van mobiele apps in 2015 zeker 38 miljard dollar waard zal zijn.

Ter vergelijk: Apple's App Store heeft sinds zijn opening in juli 2008 in totaal 3 miljard dollar aan omzet opgeleverd. Apple's concurrenten hebben nog veel minder apps in hun appstores. Niet alleen softwaremakers, ook telecombedrijven als Vodafone en toestelfabrikanten als LG en Samsung hebben de laatste jaren met wisselend succes appstores opgezet.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Opera opent eigen mobiele appstore

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.