Zo kun je opmaak gebruiken in WhatsApp

Door: Martin Gijzemijter | 10 mei 2016 07:18

How To

WhatsApp is een fijne manier om te communiceren, maar ook een gevaarlijke. Niet alles wordt altijd begrepen zoals je het bedoelde. Dat kan nu beter. Sinds kort kun je met WhatsApp namelijk opmaak aan je berichten toevoegen, bijvoorbeeld woorden dik of schuin drukken.

Het zal je ongetwijfeld weleens zijn overkomen; je hebt iets gezegd via WhatsApp en dat is volledig verkeerd opgevat, bijvoorbeeld omdat de nadruk op het verkeerde woord is gelegd. Vervelend, want je kunt in WhatsApp niet aangeven op welk woord je de nadruk wilt leggen. Toch? Lees ook: In 3 stappen WhatsApp op je pc of laptop.

Opmaak toevoegen kán

Opmaak in WhatsApp is sinds kort mogelijk

Goed nieuws, want sinds kort kan dat wel degelijk. In de meest recente update heeft WhatsApp niet alleen versleuteling van berichten toegevoegd, maar ook de mogelijkheid om de tekst te voorzien van opmaak. De manier waarop is een tikje omslachtig, maar het werkt en daar gaat het om.

Vet, cursief en onderstreept

Om een woord in een tekst vetgedrukt te maken, plaats je een sterretje (*) aan beide zijden van het woord dat je vetgedrukt wilt hebben. Zodra je de tekst verzendt, wordt het woord tussen de sterretjes vetgedrukt.

Een woord schuingedrukt maken kan ook, in dat geval zet je underscores (laag streepje, _) links en rechts naast het betreffende woord. Tot slot is het ook nog mogelijk om een streep door een woord te zetten, in welk geval je een tilde (~) links en rechts naast het woord zet dat je wilt doorstrepen.

Let op: in iOS werkt de opmaak nog niet in Berichtencentrum, dus de notificaties die je krijgt tonen sterretjes, streepjes enzovoort, maar in het bericht zelf zal de opmaak wél zichtbaar zijn. Het kan zijn dat je WhatsApp eerst moet updaten naar de nieuwste versie voor je de nieuwe opmaakfuncties kunt gebruiken.

2 Reactie(s) op: Zo kun je opmaak gebruiken in WhatsApp

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 mei 2016 13:37 Oscar
  Als je gewoon creatief omgaat met de uitgebreide mogelijkheid van WhatssApp door de (juiste) emoticons toe te voegen, aan wat je hebt getypt, dan zal de ontvanger (denk ik) beter begrijpen wat je bedoelt, dan hoef je niet zo te worstelen met al die punten, komma's, hoofdletters enz.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 mei 2016 15:34 Anoniem
  oh ik word er zo moe van
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.