Opnemen op afstand

Door: tessa-vermeulen | 14 april 2012 13:59

Review

Natuurlijk zijn er heel veel apps die een online tv-gids aanbieden, maar als je klant bent van UPC is het wellicht toch handig deze app aan te schaffen. Je kan namelijk favoriete programma's opnemen en een herinnering instellen.

UPC biedt haar klanten binnen deze app verschillende services: tv-tips, tv-gids, zenders en VOD. Via het tabblad 'tv-gids' en 'zender' is de programmagids te bekijken, welke op verschillende manieren is weergegeven. De zenderinformatie biedt de meest leesbare gids. Op deze pagina is ook een speciale zoekfunctie ingebouwd, waar je kan zoeken op datum en tijd. Heb je je favoriete uitzending gevonden dan kan je, als UPC-klant, een herinnering instellen of deze opnemen. Er verschijnt vervolgens een rode lijn onder het programma, wat aangeeft dat deze is ingepland.

Daarnaast heeft deze app ook nog de functie 'VOD', welke alleen beschikbaar is voor klanten. Hiermee kan je programma's, films en series terugkijken. Ook de tv-tip is een handige service, wanneer je even niet weet wat je moet kijken.

UPC biedt haar klanten in principe een goed werkende app, maar haalt het (nog) niet bij de concurrent. KPN maakt het bijvoorbeeld al mogelijk wireless op de iPad online tv te kijken. Ook voor UPC-klanten zou een dergelijke functie een grote toegevoegde waarde zijn.

Kortom

UPC heeft een goede stap gezet in de online service naar haar klanten. Toch kan de app nog meer bieden dan alleen mogelijkheden voor opnemen en herinneren. En is er voordeel te behalen op het gebied van leesbaarheid en overzichtelijkheid. Wel werkt de zoekfunctie onder 'zenders' goed en heeft de app een design volledig in de stijl van UPC.

0 Reactie(s) op: Opnemen op afstand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.