Opnieuw de slijmerige grenzen opzoeken

© CIDimport

Opnieuw de slijmerige grenzen opzoeken

Geplaatst: 9 januari 2012 - 16:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

JellyCar rolt met dit vervolg terug de App Store van Apple in met flink wat meer 'jelly physics' plezier. Dat blijkt prima uit te pakken.

Dit vervolg op het heerlijke en oersimpele JellyCar levert een hele lading aan nieuwe content op die de slijmerige grenzen van de oorspronkelijke game opzoekt. Je bent net zoals in het al geslaagde eerste deel een gelatineachtige racebolide en je moet nog steeds een weg zien te vinden door een gummibaan om het uiteindelijke doel te bereiken. Dat blijkt uitdagend voor gamers die niet bekend zijn met het jelly physicsprincipe, maar een beetje doorzettingsvermogen doet wonderen. Fervente iPhone- of iPad-gamers zullen de game wellicht juist wat te eenvoudig vinden.

Plakkerig spul

JellyCar 2 komt echter met nog meer plakkerig spul. De allerleukste toevoeging is overduidelijk een prima werkende level editor, waarmee je jouw eigen gemaakte puddingwerelden kunt creëren en vervolgens uiteraard kunt spelen. Er zijn meer dan dertig nieuwe levels, die zijn verspreid over vier modi, en er zijn door toekomstige updates vast en zeker nog veel meer levels in aantocht.

Kortom

Geheel nieuwe features, inclusief een heuse level editor, zorgen ervoor dat JellyCar 2 een meer dan waardig vervolg is en een geweldig spel is voor de hele familie. Het enige echte minpuntje is dat de genoemde 'jelly physics' wat frustrerend kunnen zijn en misschien is de racegame toch een beetje te makkelijk voor een fervent iPhone- of iPad-gamer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten