Optimaliseer dataverkeer voor mobiel gebruik

Door: robbin-ooijevaar | 13 december 2010 16:59

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

9. Surfen zonder plaatjesige programma's

Voor wie echt op de bitjes wil letten, is er Image Block. De uitbreiding verwijdert alle afbeeldingen uit een website. Hierdoor worden pagina's minder goed leesbaar, en dat is nog maar zacht uitgedrukt. Hier staat een snelle laadtijd tegenover en ook is uw dataverkeer minimaal. De Image Block-uitbreiding is eenvoudig in of uit te schakelen via een duidelijke knop, rechtsboven naast de Firefox-adresbalk. Na het in- of uitschakelen van de knop dient u de pagina opnieuw te laden met F5 of de knop Vernieuwen.

Het weglaten van afbeeldingen spaart data, maar maakt websites een stuk onduidelijker.

10. Comodo Personal Firewall

Als u er zeker van wilt zijn dat geen enkele applicatie verbinding maakt met internet, mits u hier nadrukkelijk toestemming voor geeft, is de installatie van Comodo Personal Firewall een optie. U kunt hiermee internettoegang toestaan voor een selectief aantal programma's en de rest eenvoudig blokkeren. Hoewel Comodo Personal Firewall eenvoudig in te stellen is, zijn de stappen alleen geschikt voor ervaren computergebruikers! Download en installeer Comodo personal firewall. Comodo maakt meerdere beveiligingsproducten. Zorg ervoor dat u alleen de firewall installeert, wordt geen lid van de threadcast­-gemeenschap en negeer de aanbieding om Comodo Secure DNS-servers te gebruiken.

Firewall

In principe kan elke firewall software-applicaties blokkeren. We hebben alle bekende gratis 'personal firewalls' bekeken en zijn bij Comodo Personal Firewall uitgekomen omdat de meldingen eenvoudig zijn uit te schakelen. Hiermee voorkomt u dat u lastig wordt gevallen met toestaan- of blokkeren-vragen in pop-up­schermen.

11. Programma's opgeven

Zodra een programma verbinding probeert te maken met internet, vraagt Personal Firewall in een pop-up of u dit wilt toestaan of blokkeren. Standaard worden deze verzoeken afgekeurd totdat u nadrukkelijk toestemming geeft. Start alle programma's op die u met uw mobiele internetverbinding wilt gebruiken en geef deze toestemming. U kunt de lijst handmatig opschonen door te dubbelklikken op het Comodo-icoontje in uw systeemvak. U vindt de lijst via Firewall / Netwerk beveiligingsregels. Als u een programma handmatig toegang wilt verlenen, gaat dit het eenvoudigst via Firewall / Voeg een nieuwe vertrouwde applicatie toe. Gebruik de knop Selecteer / Selecteren en wijs bijvoorbeeld het bestand FirefoxPortable.exe aan. Hiermee geeft u Firefox Portable toestemming om de internetverbinding te gebruiken. Met Voeg een nieuwe geblokkeerde applicatie toe, kunt u een programma nadrukkelijk verbieden om verbinding te maken. Als u wilt zien welke regels Comodo Personal Firewall heeft aangemaakt, opent u Firewall / Netwerk beveiligingsregels. Er verschijnt een lijst met programma's die toegang hebben of juist geblokkeerd worden. Gebruik de knop Toevoegen om een nieuwe regel aan te maken. Dit is vergelijkbaar met wat we eerder in deze stap beschreven, maar dan voor de experts. U kunt zeer nauwkeurig aangeven welk verkeer is toegestaan. Om een regel te schrappen gebruikt u de knop Verwijderen.

Met Comodo Personal Firewall kunt u de toegang van programma's tot internet blokkeren.

12. Configuratie afronden

Het is verstandig om uw computer nu te herstarten. Open vervolgens Comodo Firewall en kijk in het hoofdscherm (Overzicht) naar de status achter Firewall. De instelling Veilige modus is actief. Klik hierop om snel over te schakelen naar een andere instelling: Aangepast of Uitgeschakeld. Met Aangepast kunnen uitsluitend de programma's die u bij de vorige stap hebt opgegeven toegang krijgen tot internet. De optie Uitgeschakeld zorgt ervoor dat alle programma's weer verbinding kunnen maken. Als u Comodo Personal Firewall eenmaal volledig naar wens hebt ingesteld, zijn meldingen voor nieuwe goedkeuringen of blokkeringen vervelend. Deze schakelt u als volgt uit. Open Firewall / Firewall gedragsinstellingen / Algemene instellingen. Verwijder (indien actief) het vinkje bij Maak regels voor veilige applicaties om het automatische leerproces te stoppen. Open het tabblad Alarmeringen en verwijder alle vinkjes bij Alarmering voor. De pop-ups worden vanaf nu niet meer weergegeven.

U kunt de firewall zo instellen dat alleen toegestane programma's een verbinding met internet kunnen maken.

0 Reactie(s) op: Optimaliseer dataverkeer voor mobiel gebruik

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.