Optimus Prime ziet er weer uit als een doodgewone vrachtwagen

© CIDimport

Optimus Prime ziet er weer uit als een doodgewone vrachtwagen

Geplaatst: 31 augustus 2011 - 10:51

Aangepast: 16 november 2022 - 10:26

Anna Sonnemans

Geen harde actie, strakke special effects of een wulpse Megan Fox. Transformers G1: Awakening voor de iPhone en iPod touch is een nostalgische, geanimeerde turn based strategiegame, waarin Optimus Prime er weer uitziet als een doodgewone vrachtwagen.

De redelijk recente Transformers-films hadden in ieder geval geen invloed op Transformers G1: Awakening. De game volgt namelijk het oorspronkelijke verhaal dat ooit als achtergrond diende voor de eerste generatie plastic speelgoedrobots vermomd als auto's en straaljagers. De autobots (de good guys) aangevoerd door Optimus Prime worden na vier miljoen jaar wakker op aarde in hun gecrashte ruimteschip. Net op tijd om de snode plannen voor alleenheerschappij van de eveneens ontwaakte Megatron en zijn decepticons te verijdelen.

Om zowel de mensheid te redden die per abuis verstrikt raakt in het robotgeweld, als de toekomst van thuisplaneet Cybertron veilig te stellen, moet je meerdere missies uitvoeren (allemaal genoemd naar afleveringen uit de originele tekenserie). Elke missie is een soort puzzel met een doel dat varieert van het uitschakelen van decepticons tot het beschermen van powerstations waar de transformers hun energon (energie) vandaan halen. Dit alles wordt gepresenteerd in kleine maps bestaande uit hokjes met een top down-perspectief en simpele graphics.

Kortom

De tranformers zelf zien er uit als in de stripboeken en serie die tegelijk met het speelgoed verschenen. Bumblebee lijkt weer op een simpele gele kever en Ratchet is weer een ambulance in plaats van een ingenieuze machine waar de oorspronkelijke transformer niet meer in te herkennen is. De terugkeer naar deze oude animatiestijl is een van de sterke punten van de game, want de retrorobots zullen zeker nostalgie oproepen bij de speler die jong was in de jaren 80. Het ziet er wat houterig en onspectaculair uit (in tegenstelling tot wat de ontwikkelaar wil doen geloven), maar dit voegt juist toe aan de charme van de game.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten