Orden uw online leven met Inbox2

Door: onno-karman | 13 april 2010 15:09

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Veel mensen hebben tegenwoordig accounts bij zoveel sociale netwerken en webmaildiensten, dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Hoeveel tijd bent u dagelijks kwijt aan het bijhouden van Gmail, Hotmail, Hyves, Twitter, Facebook en LinkedIn? Lijdt u ook aan ‘information overload’? Met Inbox2 kunt u de informatie uit uw online accounts vanuit één programma beheren en ordenen.

Dit artikel bestaat uit twee pagina’s:

Pagina 1 (huidige pagina)

- De desktopclient downloaden

- Inbox2 installeren

- Toevoegen van accounts

- Eerste blik op Inbox2

Pagina 2

- Contactpersonen in Inbox2

- Bijlagen en foto’s

- Het homescherm

- Conclusie

Het idee van Inbox2 is briljant en ook zo voor de hand liggend dat je je afvraagt: waarom bestond dit nog niet? Waarom heeft Google, Microsoft of Yahoo dit niet bedacht? Goed nieuws in elk geval voor de bedenkers en oprichters van Inbox2. Het bedrijf is een zogeheten ‘TU Delft Technostarter’ en is opgericht in augustus 2008. Eind februari 2010 ging Inbox2 live voor het grote publiek. Tijd om eens te kijken hoe het werkt en wat u er allemaal mee kunt.

De desktopclient downloaden

Inbox2 is zowel een online platform (op dit moment nog een gesloten bèta) als een desktopclient. Van deze desktopclient is een publieke bèta verschenen, die dus wel door iedereen te gebruiken is. Deze desktopclient maakt gebruik van Adobe AIR, waardoor het programma zowel op Windows als op Apple Mac OS X en Linux werkt. Ga naar www.inbox2.com en klik op de knop Download Inbox2. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden, vult u uw e-mailadres in en klikt u op OK. Wilt u alleen het programma downloaden, dan klikt u direct op OK.

Download de gratis desktopclient van Inbox2 via www.inbox2.com

Inbox2 installeren

Zoals gezegd, maakt Inbox2 gebruik van Adobe AIR. Mocht u dit nog niet op uw computer hebben geïnstalleerd, dan moet u dit eerst even doen. Download en installeer Adobe AIR via deze link. Hebt u Adobe AIR, dubbelklik dan op de zojuist gedownloade Inbox2Installer 0.4.0.0.msi. Klik op Uitvoeren, twee keer op Next en vervolgens op Install. Als u een melding krijgt van Gebruikersaccountbeheer (in Windows Vista of 7), klikt u op Ja om door te gaan. Klik ten slotte op Finish om de installatie te voltooien. Inbox2 wordt vervolgens direct gestart.

Het installeren van Inbox2 neemt hooguit een minuut in beslag.

Toevoegen van accounts

De eerste keer dat Inbox2 start, dient u één of meerdere accounts toe te voegen. U hebt momenteel de keuze uit Gmail, Yahoo!, AOL, Exhange, Facebook, Hyves, Hotmail, Twitter, Yammer en LinkedIn. Ook kunt u – door op Other te klikken – een ander e-mailadres toevoegen, bijvoorbeeld van uw internetprovider. Hierbij hebt u de keuze uit pop3 en imap. Toevoegen van een account is een kwestie van het pictogram aanklikken en uw accountgegevens invullen. Voor sommige online diensten, bijvoorbeeld LinkedIn, wordt u even doorverwezen naar de website van de dienst en dient u de applicatie Inbox2 te autoriseren. Bent u klaar met het toevoegen van uw online diensten, dan klikt u op Next Step. Dit is meteen ook de laatste stap. Vul uw volledige naam in, kies welk e-mailaccount u als standaard wilt instellen (welk account gebruikt u het meest?) en klik op Get Started.

Het toevoegen van uw online accounts is heel eenvoudig.

Kies uw standaard e-mailaccount en klik op Get Started.

Eerste blik op Inbox2

Wanneer u Inbox2 start, worden de berichten van de door u ingestelde accounts gedownload en ingedeeld. Dit kan best even duren. Om snel aan de slag te kunnen gaan, downloadt Inbox2 overigens alleen de laatste vijftig berichten van elk account. Dit kunt u overigens altijd nog wijzigen in het instellingenscherm, zodat alle berichten worden gedownload. Maar dit neemt – zeker als u heel veel mail hebt – wel een flinke tijd in beslag. Terwijl Inbox2 alles aan het laden is, kunt u natuurlijk wel alvast rondkijken en op de verschillende tabbladen klikken, een e-mail bekijken etc.

Het Homescherm, de eerste keer dat u Inbox2 start.

U zult waarschijnlijk best even moeten wennen aan hoe Inbox2 werkt. Maar als u het eenmaal onder de knie hebt, is het een erg handig programma. Het mooie is, dat alle berichten van de verschillende accounts – of dit nu Gmail, Hotmail, Twitter of Hyves is – op volgorde van binnenkomst in een centraal postvak staat.

0 Reactie(s) op: Orden uw online leven met Inbox2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.