Oude apps worden verborgen in de Google Play Store

Door: Joris Peterse | 07 april 2022 11:13

Nieuws

Android-apps in de Google Play Store die al twee jaar geen updates hebben ontvangen, worden verborgen in de applicatiewinkel. De nieuwe maatregel gaat vanaf één november 2022 in.

Google verwacht dat app-ontwikkelaars hun apps op z’n minst ieder jaar bijwerken, om zo mee te gaan met de nieuwe functies die Androidversie-updates bieden. Zo waarborgt Google dat apps die ten tijde van een oudere Androidversie ontwikkeld zijn, ook blijven werken met de recentste versie.

Zo beschikt de recente Androidversie bijvoorbeeld over de mogelijkheid om de locatie-, camera- of microfoonpermissie eenmalig toe te kennen aan een aan. Bijvoorbeeld om een QR-code te scannen om de app te koppelen aan een account. Verouderde apps, waarin deze Androidfunctie niet in verwerkt zit, kunnen hierdoor mogelijk niet goed werken omdat de app verwacht altijd of nooit cameratoegang te krijgen.

Google Play Store
De nieuwe regels voor app-ontwikkelaars in de Play Store.

Beleidsverandering

In een blogpost maakte Google bekend dat oudere apps worden verborgen in de Play Store. Niet alleen zijn ze niet meer vindbaar, ook zijn ze niet meer te installeren door gebruikers. Hiermee dwingt Google dat ontwikkelaars hun apps onderhouden, met een extra jaar ‘coulance’.

Vanaf één november worden de nieuwe regels nageleefd door Google. Wanneer een app langer dan twee jaar niet is bijgewerkt, kunnen de ontwikkelaars de bestaande app gewoon updaten. Deze blijft immers aanwezig in de Play Store, aangezien de app wordt verborgen voor gebruikers.

Naar verwachting zal deze beleidsverandering geen grote gevolgen hebben voor de meeste bekende apps. Die worden actief bijgehouden door de ontwikkelaars. Het kan echter voorkomen dat een app die je graag gebruikt vanaf november opeens onvindbaar wordt.

0 Reactie(s) op: Oude apps worden verborgen in de Google Play Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.