Oude helpbestanden openen in Windows 7

Door: guus-crone | 05 november 2010 14:23

Apps & Software

Wanneer u in Windows 7 (of Vista) de helpfunctie van wat oudere programma’s aanroept, kunt u de melding ‘Failed to launch help’ voor uw neus krijgen. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat het programma Winhlp32.exe, waarmee de helpbestanden van dergelijke programma’s geopend worden, niet meer standaard in deze besturingssystemen aanwezig is.

Krijgt u deze melding, of wilt u voorkomen dat u hem in de toekomst krijgt, dan is Winhlp32.exe als update beschikbaar voor de genoemde besturingssystemen, en tevens voor Windows Server 2008 (R2), waarvoor het bovenstaande eveneens geldt. U vindt deze update op http://support.microsoft.com/kb/917607.

Vanaf deze pagina surft u eerst naar de juiste pagina voor uw besturingssysteem. Validatie is vereist, dus u dient over een legitieme Windows-versie te beschikken. Klik op Doorgaan, volg de aanwijzingen, voer de validatiecode in, en klik op Valideren. Hierna komt u op de pagina, waar u de update kunt downloaden. Let erop dat u de juiste versie kiest: voor 64bit-systemen kiest u de update met achtervoegsel -x64.msu. Voor 32bit-systemen is de update met achtervoegsel -x86.msu vereist.

Na de installatie van Winhlp32 zijn uw oude helpbestanden weer beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Oude helpbestanden openen in Windows 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.