Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Oude Java-versies opschonen

Door: Redactie Computer!Totaal Redactie | 10 december 2010 15:56

Apps & Software

Soms lijkt het wel alsof we in Windows elke dag een nieuwe update voor Java moeten installeren. Zo erg is het natuurlijk niet, maar het komt wel vaak voor. Op zich geen ramp dat we onze pc op orde moeten houden, maar het is wel irritant dat Java zijn oude versies niet opschoont.

Er zijn twee plekken waar oude Java-onderdelen zich kunnen ‘ophopen’. Allereerst de lijst met geïnstalleerde software in het Windows-configuratieschem. Ga naar Start / Configuratiescherm / Een programma verwijderen. Scrol door de lijst tot u de Java-updates tegenkomt. Klik één voor één de oude updates aan en klik op de knop Verwijderen. Laat alleen de meest recente versie staan.

Het is jammer dat Java zijn eigen oude versies niet zelf verwijdert tijdens het updaten.

De tweede plek is de lijst met add-ons van Firefox. Iedere keer als je een nieuwe versie van Java installeert, komt daar een extra Java-console te staan. Geen idee of het verwijderen ervan daadwerkelijk een merkbare prestatiewinst oplevert, maar wij houden niet van ouwe zooi en willen het dus weggooien. Ga in Firefox naar het menu Extra / Add-ons en scrol naar het lijstje met Java-consoles. In principe kunt u klikken op de knop De-installeren achter iedere verouderde versie, maar als u onvoldoende rechten hebt, kan het zijn dat die knop grijs en inactief is. In dat geval sluit u Firefox eerst af, klikt u met rechts op het Firefox-pictogram en kiest u voor de optie Als administrator uitvoeren. Ga wederom naar de add-ons-lijst en nu is de knop De-installeren wel actief.

Waarschijnlijk kunt u alle Java-consoles verwijderen (alleen ontwikkelaars hebben er daadwerkelijk wat aan), maar voor het geval dat kunt u ook de meest recente versie laten staan.

0 Reacties op: Oude Java-versies opschonen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.