Outlook Express in Windows 7?

Door: robbin-ooijevaar | 05 januari 2011 11:49

How To

Vraag van een lezer: Ik was een fervent Outlook Express -gebruiker en later in Vista werd dat Windows Mail. Nu ik Windows 7 heb is dat niet meer mogelijk maar zit ik vast aan Outlook of Thunderbird. Overal wordt wel een uitleg gegeven om Windows Mail te integreren in Windows 7 maar mij is dat nog niet gelukt. Hebben jullie dit ooit behandeld en/of waar kan ik dat terugvinden?

Ons antwoord: Microsoft heeft het mailprogramma uit de installatie van alle Windows 7-versies gehaald, maar dat houdt niet in dat u bent overgeleverd aan commerciële (Outlook) of gratis (Mozilla) alternatieven. De opvolger van Outlook Express (XP) en Windows Mail (Vista) heet Windows Live Mail. Het programma ontbreekt in de standaardinstallatie van Windows, maar u kunt het wel gratis binnenhalen.

Windows Live Mail is gebundeld in Windows Live Essentials. Dit zijn een aantal (eveneens gratis) programma’s die u niet per se nodig hebt. Let dus goed op tijdens de installatie van Windows Live Essentials om te voorkomen dat u overbodige extra’s installeert en de zoekmachine en homepage van Internet Explorer worden aangepast. Verder is de werking van Windows Live Essentials, op enkele lay-out-aanpassingen na, redelijk vergelijkbaar met Outlook Express en Windows Mail. Wel is de menubalk (Bestand, Bewerken enzovoort) standaard niet aanwezig. U haalt deze tevoorschijn door op de Alt-toets te drukken.

Het e-mailprogramma Windows Live Mail is standaard niet aanwezig in Windows 7, maar dient u apart te installeren via Windows Live Essentials.

3 Reactie(s) op: Outlook Express in Windows 7?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 december 2013 22:10 Anoniem
  hoe kan ik een pst filwe van een outlook xp versie binnenhalen in livemail op windows 7?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 april 2014 23:26 Anoniem
  Windows mail in windows 7 werkt perfect, ik gebruik het al vanaf het begin van windows 7.
  Wil je weten hoe, kijk dan hier even.
  http://members.home.nl/jovebo/windowsmail.html
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 14 mei 2014 18:52 Anoniem
  live mail verstuur mail die leeg is in drievoud. de bijlage ontbreekt. het werkt dus beroerd. zonder bijlage werkt het el.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.