Outlook Google Calendar Sync - Synchrone agenda’s

Door: Toon van Daele | 10 december 2018 18:04

Apps & Software

Gebruik je zowel Outlook als Google Agenda, dan vind je het vast handig om beide agenda’s op elkaar af te kunnen stemmen. Voor Google Apps biedt Google een eigen synchronisatietool, maar in het andere geval kun je hiervoor aankloppen bij het gratis programma Outlook Google Calendar Sync.

Outlook Google Calendar Sync

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
https://phw198.github.io/OutlookGoogleCalendarSync/
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Eén- of tweerichtingssynchronisatie
  • Filteropties (agenda’s, periode, items)
  • Degelijke feedback
  • Minpunten
  • Extern is minder comfortabel

Wil je alleen je Google Agenda ook in Outlook kunnen bekijken, dan hoef je daar strikt genomen geen (externe) tool voor in te schakelen. Je kunt je Google Agenda namelijk naar ics-formaat exporteren en die in Outlook importeren. Maar een veel handigere oplossing vormt Outlook Google Calendar Sync (OGCS).

Agenda’s

Wij gebruiken hiervoor de stabiele bèta-versie, die beschikbaar is in een installeerbare en een portable applicatie. Je configureert het programma vanuit het Systeemvak van Windows. Je geeft eerst aan welke Outlook-mailbox en -agenda je wilt synchroniseren, waarbij je desgewenst op bepaalde categorieën kunt filteren. Uiteraard duid je ook aan met welk Google-account en -agenda je een synchronisatie wenst.

Best wel flexibel dankzij diverse filteropties.

Opties

Belangrijk is ook welk type synchronisatie je beoogt. Dat kan zowel in één richting (Outlook naar Google of Google naar Outlook), maar ook in beide richtingen. Je kiest daarbij zelf of een verwijdering aan de ene kant moet resulteren in het weghalen aan de andere kant, en je bepaalt wat er moet gebeuren als er in beide agenda’s meerdere items op hetzelfde moment zijn ingepland. Verder leg je vast welke periodes je wilt laten synchroniseren en of dat automatisch moet gebeuren en zo ja, met welke frequentie. Werk je van Outlook richting Google, dan kun je elke wijziging ook onmiddellijk laten doorzetten. Tot slot geef je ook aan welke items je mee wilt nemen in de synchronisatie, zoals beschrijvingen, deelnemers en herinneringen.

Handig is dat OGCS je toont wat er bij elke synchronisatie precies is uitgevoerd, zodat je niet telkens ook de agenda’s moet gaan controleren.

Conclusie

Outlook Google Calendar Sync blijft weliswaar een externe oplossing, het zou een stuk comfortabeler zijn als een synchronisatie-functie in de agenda-applicaties zelf was ingebouwd. De tool doet echter wel wat hij belooft en kan dus wel een uitkomst bieden voor wie beide agenda’s beter op elkaar wil afstemmen.

Je krijgt de nodige feedback over de uitgevoerde synchronisatie-operaties.

0 Reactie(s) op: Outlook Google Calendar Sync - Synchrone agenda’s

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.