Outlook Google Calendar Sync - Synchrone agenda’s

Door: Toon van Daele | 21 januari 2022 12:55

Review

Gebruik je Google Agenda en Outlook door elkaar, dan is het handig om al je afspraken in beide maildiensten te synchroniseren. De tool Outlook Google Calendar Sync kan dit voor je doen, maar werkt de app goed?

Outlook Google Calendar Sync

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows 7/8/10
Website
https://phw198.github.io/
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Degelijke feedback
 • Filteropties (agenda’s, periode, items)
 • Eén- of tweerichtingssynchronisatie
 • Minpunten
 • Extern is minder comfortabel

Wil je alleen je Google Agenda ook in Outlook kunnen bekijken, dan hoef je daar strikt genomen geen (externe) tool voor in te schakelen. Je kunt je Google Agenda namelijk naar ics-formaat exporteren en die in Outlook importeren. Dit kun je in principe doen door naar Agenda te gaan in je Gmail-account en bij Mijn agenda's te kiezen voor Instellingen. Klik hier op de optie Agenda's exporteren, waarmee je een .ical-bestand op je pc kunt opslaan. Dit bestand kun je importeren in Outlook door naar Bestand te gaan en te kiezen voor Openen en exporteren.  

Een veel handigere oplossing om je agenda te synchroniseren met Outlook vormt Outlook Google Calendar Sync (OGCS).

Agenda’s

Wij gebruiken hiervoor de stabiele bèta-versie, die beschikbaar is in een installeerbare en een portable applicatie. Je configureert het programma vanuit het Systeemvak van Windows. Je geeft eerst aan welke Outlook-mailbox en -agenda je wilt synchroniseren, waarbij je desgewenst op bepaalde categorieën kunt filteren. Uiteraard duid je ook aan met welk Google-account en -agenda je een synchronisatie wenst.

Best wel flexibel dankzij diverse filteropties.

Opties

Belangrijk is ook welk type synchronisatie je beoogt. Dat kan zowel in één richting (Outlook naar Google of Google naar Outlook), maar ook in beide richtingen. Je kiest daarbij zelf of een verwijdering aan de ene kant moet resulteren in het weghalen aan de andere kant, en je bepaalt wat er moet gebeuren als er in beide agenda’s meerdere items op hetzelfde moment zijn ingepland. Verder leg je vast welke periodes je wilt laten synchroniseren en of dat automatisch moet gebeuren en zo ja, met welke frequentie. Werk je van Outlook richting Google, dan kun je elke wijziging ook onmiddellijk laten doorzetten. Tot slot geef je ook aan welke items je mee wilt nemen in de synchronisatie, zoals beschrijvingen, deelnemers en herinneringen.

Handig is dat OGCS je toont wat er bij elke synchronisatie precies is uitgevoerd, zodat je niet telkens ook de agenda’s moet gaan controleren.

Conclusie

Outlook Google Calendar Sync blijft weliswaar een externe oplossing, het zou een stuk comfortabeler zijn als een synchronisatie-functie in de agenda-applicaties zelf was ingebouwd. De tool doet echter wel wat hij belooft en kan dus wel een uitkomst bieden voor wie beide agenda’s beter op elkaar wil afstemmen.

Over het algemeen werken tools van Google inmiddels goed samen met die van Microsoft. Het enige waar het af en toe stukloopt, dat is op het gebied van de kalender. Echter heeft dit vaak te maken met veranderingen in de vorm van updates of van bedrijven die van het ene naar het andere softwarepakket overstappen.

Mocht Outlook Google Calendar Sync voor jou niet helemaal lekker werken, dan zijn er gelukkig ook nog alternatieve apps om je Google Agenda te laten synchroniseren met je Outlook-agenda. Probeer bijvoorbeeld eens Calendar Sync, een gratis app die zeer eenvoudig te gebruiken is en precies doet wat je wilt. 

Je krijgt de nodige feedback over de uitgevoerde synchronisatie-operaties.

Gezamenlijke agenda

Wil je je eigen agenda's niet alleen synchroniseren, maar wil je deze ook kunnen delen, bijvoorbeeld met je partner of gezin? Met Google Agenda kan dat in een handomdraai: kies het platform, maak de agenda en deel je kalender. Verder heb je nog aanvullende opties, zoals het inplannen van afspraken en het beheren van meerdere agenda's. Wil je hier meer over lezen, dan kan dat in dit artikel.

1 Reactie(s) op: Outlook Google Calendar Sync - Synchrone agenda’s

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 april 2021 17:12 JohGrinwis
  Ik vind MyPhoneExplorer: van "Softonic": https://myphone-explorer.en.softonic.com/download een veel gemakkelijker App. Die synchroniseert gelijk alle essentiële gegevens naar en van je agenda's. Zoals Contacten, Oproepen, Agenda's, SMS berichten, Bestanden zoals mijn database van mijn wachtwoordmanager en laat nog andere zaken zien van mijn telefoon.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.