Outlook Hotmail Connector

Door: | 02 september 2010 16:09

Apps & Software

Op uw werk gebruikt u waarschijnlijk Outlook en privé hebt u een Hotmail-account. Zou het niet handig zijn om Hotmail-berichten direct in Outlook te kunnen lezen? Met het gratis Outlook Hotmail Connector is dat geen probleem.

1. Outlook Connector instellen

U vindt de nieuwste versie van Outlook Hotmail Connector op HotmailConnector32 (voor de 32-bitversies van Outlook 2003, 2007 en 2010) en op HotmailConnector64 (voor de 64-bitversie van Outlook 2010). De eerste keer dat u Outlook start nadat u Outlook Connector hebt geïnstalleerd, krijgt u de vraag of u een Hotmail-account wilt toevoegen. Klik op Ja en geeft vervolgens in het instellingenvenster uw naam op. Daarnaast vult u het Hotmail-adres en het bijbehorende wachtwoord in. Plaats een vinkje bij Wachtwoord onthouden. Klik op Meer als u aanvullende instellingen wilt opgeven. In het onderliggende venster kunt u het Hotmail-account een naam geven. Dit is handig als u binnen Outlook meerdere e-mailadressen gebruikt en snel wilt zien welk account u gebruikt. Bij Antwoordadres kunt u eventueel een alternatief e-mailadres opgeven, dat wordt gebruikt wanneer ontvangers een antwoord op uw Hotmail-bericht sturen. Tevreden? Klik op OK en start Outlook opnieuw op.

Geef uw Hotmail-accountgegevens op.

2. Aan de slag

Het Hotmail-account is toegevoegd en u ziet het links in het mappenoverzicht, helemaal onderaan. Klik op het plusteken om de onderliggende mappen uit te klappen. E-mail wordt automatisch binnengehaald en u kunt er gewoon mee werken, precies zoals u dat gewend bent van de andere accounts binnen Outlook en Hotmail. Rechtsonder in het venster van Outlook vindt u de status van de Hotmail-connectie. Klik op de knop Serverstatus. Er verschijnt nu een submenu waarin u in één oogopslag ziet of u bent verbonden met de Hotmail-server. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen e-mail en agenda. Hebt u problemen met het synchroniseren van uw e-mail, dan kunt u er het gedetailleerde logboek op naslaan. Grote kans dat u hierin leest wat er mis is. Om het logboek te openen klikt u rechtsonder in het venster op Serverstatus en kiest u vervolgens voor Detailrapport. Het logboek wordt nu in Kladblok geopend.

Outlook Hotmail Connector in actie!

3. Instelingen aanpassen

Het zal u opvallen dat een nieuwe menu-ingang is toegevoegd aan Outlook: Outlook Connector. Hierin vindt u verschillende opties. Zo kunt u uw agenda delen met andere gebruikers, via de dienst Windows Live Calendar. Om daar gebruik van te maken kiest u Outlook Connector, Delen. Verder vindt u in dit menu de optie Downloadmodus. Hiermee bepaalt u hoe de e-mailberichten worden gedownload. Hebt u een wat tragere verbinding of moet u voor de hoeveelheid ontvangen data betalen (bijvoorbeeld bij een mobiele verbinding), dan kunt u kiezen voor Alleen berichtkoppen. Als u een bericht echt interessant vindt, kunt u het volledig downloaden. Bij een vlotte verbinding kiest u voor de optie Volledige items downloaden. Onder Instellingen kunt u de opties voor uw e-mail en uw accounts aanpassen. Daarbij wordt u naar een webpagina met uw profielgegevens geleid.

Via het menu van Outlook Connector kunt u aanvullende opties instellen.