Outlook Hotmail Connector

Door: dennis-gandasoebrata | 02 september 2010 16:50

Apps & Software

Op uw werk gebruikt u waarschijnlijk Outlook en privé hebt u een Hotmail-account. Zou het niet handig zijn om Hotmail-berichten direct in Outlook te kunnen lezen? Met het gratis Outlook Hotmail Connector is dat geen probleem.

1. Outlook Connector instellen

U vindt de nieuwste versie van Outlook Hotmail Connector op HotmailConnector32 (voor de 32-bitversies van Outlook 2003, 2007 en 2010) en op HotmailConnector64 (voor de 64-bitversie van Outlook 2010). De eerste keer dat u Outlook start nadat u Outlook Connector hebt geïnstalleerd, krijgt u de vraag of u een Hotmail-account wilt toevoegen. Klik op Ja en geeft vervolgens in het instellingenvenster uw naam op. Daarnaast vult u het Hotmail-adres en het bijbehorende wachtwoord in. Plaats een vinkje bij Wachtwoord onthouden. Klik op Meer als u aanvullende instellingen wilt opgeven. In het onderliggende venster kunt u het Hotmail-account een naam geven. Dit is handig als u binnen Outlook meerdere e-mailadressen gebruikt en snel wilt zien welk account u gebruikt. Bij Antwoordadres kunt u eventueel een alternatief e-mailadres opgeven, dat wordt gebruikt wanneer ontvangers een antwoord op uw Hotmail-bericht sturen. Tevreden? Klik op OK en start Outlook opnieuw op.

Geef uw Hotmail-accountgegevens op.

2. Aan de slag

Het Hotmail-account is toegevoegd en u ziet het links in het mappenoverzicht, helemaal onderaan. Klik op het plusteken om de onderliggende mappen uit te klappen. E-mail wordt automatisch binnengehaald en u kunt er gewoon mee werken, precies zoals u dat gewend bent van de andere accounts binnen Outlook en Hotmail. Rechtsonder in het venster van Outlook vindt u de status van de Hotmail-connectie. Klik op de knop Serverstatus. Er verschijnt nu een submenu waarin u in één oogopslag ziet of u bent verbonden met de Hotmail-server. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen e-mail en agenda. Hebt u problemen met het synchroniseren van uw e-mail, dan kunt u er het gedetailleerde logboek op naslaan. Grote kans dat u hierin leest wat er mis is. Om het logboek te openen klikt u rechtsonder in het venster op Serverstatus en kiest u vervolgens voor Detailrapport. Het logboek wordt nu in Kladblok geopend.

Outlook Hotmail Connector in actie!

3. Instelingen aanpassen

Het zal u opvallen dat een nieuwe menu-ingang is toegevoegd aan Outlook: Outlook Connector. Hierin vindt u verschillende opties. Zo kunt u uw agenda delen met andere gebruikers, via de dienst Windows Live Calendar. Om daar gebruik van te maken kiest u Outlook Connector, Delen. Verder vindt u in dit menu de optie Downloadmodus. Hiermee bepaalt u hoe de e-mailberichten worden gedownload. Hebt u een wat tragere verbinding of moet u voor de hoeveelheid ontvangen data betalen (bijvoorbeeld bij een mobiele verbinding), dan kunt u kiezen voor Alleen berichtkoppen. Als u een bericht echt interessant vindt, kunt u het volledig downloaden. Bij een vlotte verbinding kiest u voor de optie Volledige items downloaden. Onder Instellingen kunt u de opties voor uw e-mail en uw accounts aanpassen. Daarbij wordt u naar een webpagina met uw profielgegevens geleid.

Via het menu van Outlook Connector kunt u aanvullende opties instellen.

1 Reactie(s) op: Outlook Hotmail Connector

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 januari 2016 20:41 chrisd
    Hallo,
    Bij mij is de optie 'Delen' grijs en kan niet worden gekozen; wie wil/kan daar iets over zeggen??
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.