Overal en altijd bij computeren, zonder laptop!

Door: carolien-danckaerts | 27 november 2011 12:00

Review

Toegang tot je computer, waar en wanneer je wilt. Dat is erg handig, maar niet altijd te realiseren. Bijvoorbeeld met een desktop-computer. Die neem je niet zomaar mee. Maar daarvoor is nu een oplossing: het besturen van de computer op afstand.

GoToMyPC is een app waarmee de computer op afstand bestuurd kan worden vanaf iPad. Dat deze app niet voor iPhone beschikbaar is, was een goede afweging van de makers. Dat scherm is te klein om een computerscherm op weer te kunnen geven. Voordat de app het doet moet deze op iPad en computer geïnstalleerd worden. De app werkt makkelijk en het scherm van de computer wordt goed weergegeven. In de app kan flink worden ingezoomd, zodat ook details leesbaar blijven op het kleinere scherm. Dit gaat vrij soepel, net als de rest van de besturing. Af en toe hapert het beeld wel, maar dit is niet heel vervelend. GoToMyPC is een fijne app voor zakelijke toepassingen. Doorwerken kan, ondanks dat je niet op het werk aanwezig bent of ingewikkelde thuiswerkprogramma's moet installeren. Wel is het lastig dat niet op elke computer het direct feilloos werkt, er zijn bedrijven die hun computers beschermen tegen downloads en dan vereist het wat werk om deze app draaiende te krijgen.

Kortom

GoToMyPC is een mooie oplossing die het voornamelijk voor zakenmensen een stuk makkelijker maakt om altijd en overal te kunnen werken. Natuurlijk is het op afstand besturen van de computer ook leuk, maar het is vooral nuttig. De app ziet er netjes uit en het geheel werkt soepel.

0 Reactie(s) op: Overal en altijd bij computeren, zonder laptop!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.