Overleef de hongerige zombies

Door: anna-sonnemans | 02 september 2011 09:53

Review

Iedereen kent het verhaal: een mysterieus virus infecteert de inwoners van een stadje en verandert hen in hongerige zombies. Als je dit overleeft en dan nog de moed hebt om in de stad te blijven, pak je een shotgun en trek je ten strijde.

In Alive 4-Ever krijg je de keuze uit vier personages die op zoek zijn naar overlevenden in de stad. Met een breed scala aan wapens, overlevingspakketten en vaardigheden gaan zij samen het gevecht aan met hordes zombies. Het verhaal van de game is vrij cliché, maar dat mag bij dit genre. Verwacht dan ook geen lange cutscenes of diepe dialogen, Alive 4-Ever draait om overleven.

Beklemmend

In het openingsmenu wordt je al geconfronteerd met de duistere sfeer die de game kenmerkt. De griezelige muziek is eff ectief in het neerzetten van de toon van Alive 4-Ever en zal je ook na het spelen bij blijven. Tijdens missies wordt dit afgewisseld met gegrom van zombies, de geluiden die wapens maken en de angstige hulpkreten van de mensen die je moet redden.

De makers van Alive 4-Ever hebben gekozen voor een standaard top down-perspectief, wat populair lijkt voor de iPhone. Hoewel de graphics niet bijzonder goed zijn, blijken de visuele stijl en diverse omgevingen toepasselijk.

Navigeren gaat trouwens ook niet vanzelf en dit is een onderdeel van de gameplay. Je kunt bijvoorbeeld niet rennen en zal zelfs langzamer lopen naarmate meer zombies zich al etend aan je vastklampen. Als je verder komt in de game, krijg je ook nog te maken met andere soorten zombies, waaronder erg snelle varianten. Goed en veel schieten is dan belangrijker dan wegrennen.

Kortom

De horror-shooter Alive 4-Ever is een van de meest uitdagende en

uitgebreide games voor de iPhone. Een griezelige sfeer, veel missies, meerdere gamemodi, een multiplayer, een keur aan wapens en uitrusting en role playing-elementen zorgen voor een eindresultaat waar je lang mee bezig bent. De belangrijkste kanttekening is dat de game niet uitblinkt in originaliteit, maar dit wordt goedgemaakt door de degelijke uitvoering.

0 Reactie(s) op: Overleef de hongerige zombies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.